Antena 3 CNN Actualitate Nicușor Dan, după ce a fost contestat la tribunal de 52 de pesedişti: "Urgența PSD este întârzierea preluării mandatului meu"

Nicușor Dan, după ce a fost contestat la tribunal de 52 de pesedişti: "Urgența PSD este întârzierea preluării mandatului meu"

Nicuşor Dan a anunţat, miercuri, că nu îşi poate prelua mandatul de primar general al Bucureştiului pentru că a primit 52 de contestaţii la Tribunal, de la foști și actuali consilieri PSD.

Nicușor Dan, după ce a fost contestat la tribunal de 52 de pesedişti: "Urgența PSD este întârzierea preluării mandatului meu"
de Claudia Popovici    |    21 Oct 2020   •   19:17

Într-o postare pe Facebook, Nicuşor Dan a scos în evidenţă problemele pe care le are în acest moment Capitala.

„Bucureștiul are mari probleme de rezolvat, cele mai urgente fiind criza coronavirusului, termoficarea și colapsul financiar. În acest context, validarea de către Tribunal a mandatului meu de primar a fost contestată prin 52 (cincizeci și două) cereri de apel, formulate în majoritate de foști și actuali consilieri PSD. Dosarul celor 52 de apeluri are termen luni, la Curtea de Apel.”, a spus Nicuşor Dan, în postarea de pe Facebook.

El a precizat că cei care au contestat validarea de către Tribunal a mandatului său nu sunt interesaţi de problemele cu care se confruntă bucureştenii acum.

„Urgența PSD nu este însă rezolvarea problemelor orașului, ci întârzierea preluării mandatului meu. Probabil că mai au nevoie de câteva zile în plus ca să șteargă niște urme și ca să rezolve solicitările unor 'prieteni’ ”, a precizat Nicuşor Dan, în postarea de pe reţeaua de socializare.

Nicușor Dan trebuia să depună jurământul în ziua de vineri, 16 octombrie. Acest lucru nu s-a mai întâmplat pentru că dosarul de validare a mandatelor consilierilor generali a fost trimis la Primăria Sectorului 1, în loc de Tribunalul București.

„În același timp, oamenii PSD – cei responsabili de dezastrul din termoficare – cer imperativ apă caldă și căldură în București, uitând că Firea e încă primar în funcție, iar responsabilitatea este încă a ei! Se dovedește acum că respectul Gabrielei Firea și al PSD București față de cetățenii Capitalei e zero. Pesediștii sunt deja ocupați cu campania electorală pentru alegerile parlamentare și înțeleg probabil să-și facă această campanie pedepsind bucureștenii și neglijându-și atribuțiile pe care le au, conform legii, până în ultima zi oficială de mandat”, a mai spus Nicuşor Dan, în postarea de pe Facebook.

„Gabriela Firea nu reușește nici să părăsească cu demnitate funcția de primar”

„Cât despre Gabriela Firea, vă amintiți cum, înaintea alegerilor, susținea categoric că nu se ține de scaunul de primar? După ce a arătat că nu știe să piardă, Gabriela Firea nu reușește nici să părăsească cu demnitate funcția de primar”, a încheiat postarea primarul ales al Capitalei.

 

×
Subiecte în articol: mandat
Parteneri
Fenomenul ciudat apărut pe cerul Turciei înainte de cutremur
x close