Antena 3 Actualitate Nicușor Dan: "Mulți angajați STB și-au reluat azi activitatea. Vremea abuzurilor sindicatului a dispărut"

Nicușor Dan: "Mulți angajați STB și-au reluat azi activitatea. Vremea abuzurilor sindicatului a dispărut"

de Georgiana Adam    |    23 Ian 2022   •   21:21
Nicușor Dan: "Mulți angajați STB și-au reluat azi activitatea. Vremea abuzurilor sindicatului a dispărut"
Sursa foto: Facebook Nicusor Dan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunţat, duminică seara, că mulți dintre angajații Societății de Transport București (STB) și-au reluat activitatea și sunt mult mai mulți șoferi și vatmani care ar fi ieșit la lucru dacă nu ar fi fost "intimidați" de sindicat.

"Mulți angajați STB și-au reluat azi activitatea. Am avut pe traseu 65% dintre tramvaie și troleibuze și un număr mic de autobuze. Salut decizia celor care au înțeles că rezolvarea problemelor se face prin dialog, respectând legea.

Sunt mult mai mulți șoferi și vatmani care ar fi ieșit azi la lucru dacă n-ar fi fost intimidați de sindicat. Înțeleg că e greu, după ani de zile în care nimeni nu te-a apărat în fața sindicatului, care decidea tot, să crezi că i te poți opune. 

O spun cu toată responsabilitatea: vremea abuzurilor sindicatului a dispărut.

Vă asigur că Poliția preia toate sesizările pe care le primește la numărul nostru de telefon 0800.800.868, le investighează și le adaugă dosarului penal deja deschis. 

Șoferii sau vatmanii care nu sunt lăsați să lucreze trebuie doar să sune la acest număr, iar reacţia va fi imediată. Statul funcționează și nu se lasă intimidat de greve ilegale, orchestrate în laboratoare politico-mafiote. 

Condamn inconștiența și tupeul sindicalistului PSD Vasile Petrariu, care a îndemnat de dimineață la oprirea metroului bucureștean, precum și iresponsabilitatea șefei lui de partid, Gabriela Firea, care îl girează în continuare și-l încurajează în acțiunile lui distructive. 

Am discutat zilele astea cu mulți angajați STB, am aflat problemele și mă voi implica în rezolvarea lor. Asta cere timp, continuarea dialogului și responsabilitate din partea noastră, a tuturor", a scris primarul Capitalei, Nicuşor Dan, duminică, pe pagina de Facebook.

Protestul angajaților STB a continuat duminică pentru a patra zi la rând, în ciuda avertismentelor lansate de primarul general al Capitalei și de conducerea companiei. Grevă a fost declarată ilegală de instanță.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan grevă

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close