Antena 3 CNN Actualitate Nicușor Dan, anunţ de ultimă oră despre carantina în Capitală: Poate fi impusă local

Nicușor Dan, anunţ de ultimă oră despre carantina în Capitală: Poate fi impusă local

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunţat, duminică, faptul că este exclus să carantineze Bucureștiul.

Nicușor Dan, anunţ de ultimă oră despre carantina în Capitală: Poate fi impusă local
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    01 Noi 2020   •   10:32

"Nu luăm în calcul în acest moment carantinarea Bucureștiului", a afirmat Nicușor Dan.

În schimb, edilul ales a spus că măsura carantinei poate fi impusă pe anumite zone sau cartiere, unde rata de incidenţă a cazurilor COVID este mare.

Nicuşor Dan: Am putea băga carantină locală

"Ministerul Sănătății are în curs de implementare un sistem informatic care să permită localizarea persoanelor în timp real. Acest sistem mai are trei-patru zile până va fi complet funcțional. 

Dacă în urma acestui sistem o să vedem străzi sau aglomerare pe mai multe străzi putem să luăm această decizie de carantinare locală. Dar e prematur", a explicat primarul Nicușor Dan.

Nicușor Dan a adăugat că nu se pune problema carantinării unui sector întreg. Întrebat cum se poate împiedica circulația persoanelor, edilul a spus că "e o chestiune pe care o să implementeze Poliția națională, Jandarmeria și Poliția locală, știu să facă asta".

COVID-19 în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă, un nou record negativ în ceea ce privește numărul de pacienţi aflaţi la ATI: 923. Numărul noilor infectări este de 5753, iar al deceselor de 101, în doar 24 de ore.

Până sâmbătă, 31 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 241.339 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan carantină carantinare
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close