Antena 3 CNN Actualitate Nicuşor Dan, pus la zid de o instituţie de forţă a statului. Ce i se reproşează

Nicuşor Dan, pus la zid de o instituţie de forţă a statului. Ce i se reproşează

Lovitură dură pentru Nicuşor Dan de la una dintre instituţiile statului, cu atribuţii în gestiunea crizei gunoaielor din Bucureşti.

Nicuşor Dan, pus la zid de o instituţie de forţă a statului. Ce i se reproşează
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    29 Dec 2021   •   19:50

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, este acuzat că nu s-a implicat suficient şi că i-a lăsat pe bucureşteni luni de zile să trăiască printre gunoaie

Printr-o adresă oficială, Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare și Utilități Publice îl acuză pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, că nu comunică primăriilor de sector tariful reglementat pe care are dreptul să-l practice administratorul depozitului ecologic de deșeuri de la Vidra.

Lovitură pentru Nicuşor Dan după criza gunoaielor care a acaparat Capitala

Mai mult, ANRSC susține că Primăria Capitalei nu a luat niciuna dintre măsurile dispuse prin Nota de Control din luna iunie a acestui an, nu a demarat procedura de contractare a serviciilor de delegare a gestiunii administrării depozitelor de deșeuri, nu a efectuat controale la Depozitul de la Vidra și că lasă, tacit, acestui depozitar posibilitatea de a practica tarife nereglementate pentru preluarea deșeurilor din Capitală, scrie jurnalul.ro.

ANRSC transmite că "prin neluarea unei poziții oficiale, Primăria Capitalei permite Eco Sud SA să condiționeze depozitarea deșeurilor de acceptarea de către operatorii colectori a unor tarife ce fluctuează între 200 și 2.014 lei pe tonă".

Anul 2021 a fost anul gunoaielor pentru Capitala României

Foto: Agerpres

Primarul Capitalei a fost nominalizat de către ANRSC ca fiind singurul vinovat pentru toate problemele de salubritate din Bucureşti.

Deşi a început negocierile pe preţul deşeurilor de mai bine de jumătate de an, nici până acum nu s-a ajuns la un numitor comun.

Autoritatea susţine că cei de la Eco Sud ar trebui să returneze peste 100 de milioane de lei, însă reprezentanţii companiei nu recunosc.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan gunoaie București
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close