Antena 3 CNN Actualitate Prefectul Capitalei, ultimatum pentru primar: "Nicușor Dan a adoptat atitudinea celui prins cu mâţa-n sac"

Prefectul Capitalei, ultimatum pentru primar: "Nicușor Dan a adoptat atitudinea celui prins cu mâţa-n sac"

Ultimatum pentru primarul Capitalei. Prefectul Toni Greblă îl somează să prezinte cel târziu mâine documentația prin care s-au stabilit 86 de zone protejate. Sunt suspiciuni de ilegalități flagrante. 

Prefectul Capitalei, ultimatum pentru primar: "Nicușor Dan a adoptat atitudinea celui prins cu mâţa-n sac"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandra Pandrea
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Feb 2023   •   18:33

"Am solicitat primarului general să-mi trimită până luni documentele, aceste 86 de planuri urbanistice zonale pentru zonele protejate, cu mențiunea că sunt conforme cu originalul", a declarat Toni Greblă, prefect al Bucureştiului.

Astăzi Nicușor Dan a declarat că nu poate prezenta în timp util documentația cerută de prefect.

Nicuşor Dan a afirmat că prefectul Greblă i-a trimis o adresă datată 26 ianuarie, care a ajuns pe 1 februarie la Primărie, prin care cel din urmă cerea toate documentele legate de şedinţa Consiliului General din decembrie 2000, în care s-a aprobat PUZ zone construite protejate.

Potrivit edilului, această documentaţie "are undeva între doi şi trei metri cubi".

Citeşte şi: 10 urgențe ale Bucureștiului pentru care Nicuşor Dan trebuie să livreze rezultate. PNL: "Nu cerem rezolvarea integrală a acestor probleme" 

Prefectul Capitalei îl acuză pe edil că nu alege calea dialogului. 

"Sigur că Nicușor Dan a adoptat atitudinea celui prins cu mâţa-n sac și atacă el primul, ca să încerce să salveze măcar aparențele. Nicușor Dan, în loc să mă contacteze telefonic, să mă invite la Primăria Capitalei să îmi arate acele PUZ-uri, să îmi trimită, să-mi explice cum este cu ele, să încerce să mi le trimită până luni, fie și parțial 5-10-15 din aceste documente, și să îmi spună că restul o să mi le trimită în cursul săptămânii, peste încă o săptămână, ceea ce eram absolut rezonabil să-l înțeleg. 

Probabil voi solicita instanței să constate inexistența acestor documente.

Acele documente, dacă nu există, eu nu pot să fac decât să solicit instanței să se constate că ele nu există, tocmai pentru ca autoritățile să nu se mai refere la ceva inexistent atunci când admit sau resping o solicitare de urbanism", a transmis Toni Greblă.

Președintele Art Metropolis, Andrei Dinulescu, a comentat situaţia duminică, în direct, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan primar prefect Toni Grebla
Parteneri
Schimbări majore la școlile de șoferi!
x close