Antena 3 CNN Actualitate Factura la căldură ar putea creşte. Dan: "Am propus ca prețul pentru gigacalorie să crească de la 164 de lei la 280 de lei"

Factura la căldură ar putea creşte. Dan: "Am propus ca prețul pentru gigacalorie să crească de la 164 de lei la 280 de lei"

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunţat vineri că a propus ca prețul pe care bucureştenii îl plătesc pentru gigacalorie să se mărească şi să fie, de la 1 decembrie, de 280 de lei, față de 164 de lei cât este în prezent.

Factura la căldură ar putea creşte. Dan: "Am propus ca prețul pentru gigacalorie să crească de la 164 de lei la 280 de lei"
Sursa foto: Hepta | Mediafax_Foto-Alexandru_Dobre
de Georgiana Adam    |    26 Noi 2021   •   12:54

"Propunerea pe care am făcut-o consilierilor generali a fost ca începând de la 1 decembie 2021 prețul pe care bucureștenii să-l plătească pentru gigacalorie să fie 280 de lei, TVA inclus. 

Această propunere a rezultat dintr-o discuție cu consilierii din majoritate, a fost îmbrățișată de către PNL și PMP, nu și de către USR, iar PSD s-a pronunțat public împotriva măririi tarifelor. 

Până la o nouă hotărâre de Consiliu General care să stabilească tarifele pentru populație, bucureștenii vor plăti cât plătesc începând din 2011, adică 164 de lei pe gigacalorie", a declarat, vineri, Nicușor Dan.

În context, edilul spune că s-a uitat și la prețurile practicate în alte orașe din țară, unde, după actualizare, cetățenii plătesc între 300 și 350 de lei pe gigacalorie.

"Am solicitat Guvernului sprijin pe chestiunea subvenției la căldură, însă consider că este rezolnabil să existe o o contribuție echilibrată din partea municipalității, Guvernului României și din partea cetățenilor.

Diferența de preț sau presiunea pe bugetul local care vine din diferența de preț între 280 de lei și 164 de lei este 320 de milioane de lei pe an, este o sumă importantă cu care pot să fie făcute foarte multe lucruri utile comunității", a explicat Dan.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Nicușor Dan scumpire gigacalorie
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close