Antena 3 CNN Actualitate Nicușor Dan a aprobat protestul fermierilor și transportatorilor în București. Trei zile de haos în Capitală: "Am avut mai multe cereri pe care le-am respins"

Nicușor Dan a aprobat protestul fermierilor și transportatorilor în București. Trei zile de haos în Capitală: "Am avut mai multe cereri pe care le-am respins"

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat joi că a aprobat un protest de trei zile al fermierilor și transportatorilor în Piața Constituției, cu 5.000 de oameni și 200 de vehicule.

de Ştefan Petrică    |    18 Ian 2024   •   17:56

100 de tractoare și 100 cap tractor (TIR-uri fără remorcă) vor fi lăsate să intre în București. De asemenea, 5.000 de persoane vor putea participa la proteste.

"Am aprobat un protest care nu va afecta traficul din București. Acesta va avea loc duminică (21 ianuarie), luni (22 ianuarie) și marți (23 ianuarie) în parcarea din Piața Constituției și a fost aprobat pentru 5000 de persoane, 100 de tractoare și 100 de capete tractor de tir” a spus Nicușor Dan.

Edilul a menționat că cererea de protest în Piața Victoriei a fost respinsă pentru că s-ar fi blocat total trecerea pe Calea Victoriei și pe bulevardele adiacente.

"Conform protocolului care a fost semnat, accesul vehiculelor se va face de-a lungul Șoselei Alexandriei, între 6 și 7 dimineața. Tot pe Șoseaua Alexandriei se va ieși din Piața Constituției către periferia Bucureștiului, în intervalul 22-23 seara.

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu anunţă ce primesc protestatarii după mai bine de o săptămână în stradă

Am avut mai multe cereri pe care le-am respins pentru că nu aveau toate datele prevăzute de lege. Nu au spus câți oameni sunt, la ce oră vin, cum vin, rute etc.

Am avut o cerere formulată de Sindicatul Transportatorilor Ford, pe care am respins-o în urma unui dialog cu reprezentanții lor, din motivul că voiau să vină cu 15.000 de mașini de mare tonaj și voiau să ocupe integral Piața Victoriei. Acest lucru ar fi paralizat traficul.

Joi am avut o cerere care întrunea toate condițiile de formă, adică spunea câți oameni sunt, de unde vin, cum vin etc.", a spus Nicușor Dan, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close