Antena 3 CNN Actualitate Nicușor Dan a respins solicitarea protestatarilor de a intra în București: "Nu este rezonabilă"

Nicușor Dan a respins solicitarea protestatarilor de a intra în București: "Nu este rezonabilă"

Primarul general al Bucureștiului a interzis fermierilor și transportatorilor protestatari să intre în București, pe motiv că solicitarea acestora "nu este rezonabilă".

Nicușor Dan a respins solicitarea protestatarilor de a intra în București: "Nu este rezonabilă"
Sursa foto: Facebook | Nicușor Dan
de Ioana Mircea    |    16 Ian 2024   •   17:54

Fermierii și transportatorii care protestează de câteva zile în mai multe orașe din țară nu vor putea intra cu mașinile și utilajele în București.

Decizia aparține primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, care a susținut, astăzi, că solicitarea acestora nu este rezonabilă.

"Am respins solicitarea de protest a transportatorilor şi a fermierilor pentru că nu este rezonabilă. Aceştia au solicitat explicit ocuparea integrală de vineri până luni a Pieţei Victoriei şi a străzilor adiacente, pentru 15.000 de maşini si utilaje”, a transmis primarul general al Capitalei.

Citește și: Acordurile la care au ajuns protestatarii cu ministrul Transporturilor: "Sunt și subiecte care țin de alte autorități ale statului"

Acesta a afirmat că, în contextul protestului, întregul transport ar fi fost blocat în Bucureşti.

”Cel mai mare protest autorizat cu maşini a avut loc în 2017. Cele 3.800 de autoturisme au fost dispuse atunci în Piaţa Victoriei şi de-a lungul Bulevardului Kiseleff, dar fără blocarea circulaţiei.

Dreptul la protest este consfinţit de lege, însă fără perturbarea funcţionării normale a drumurilor publice sau a transportului în comun. Vom aproba orice solicitare de protest care respectă legea, aşa cum am făcut şi până acum", a precizat astăzi, pe Facebook, Nicușor Dan.

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close