Antena 3 CNN Actualitate Niels Schnecker, despre violenţa îndreptată către copii şi femei: Trebuie să începem cu educaţia, să schimbăm modul de gândire în această ţară

Niels Schnecker, despre violenţa îndreptată către copii şi femei: Trebuie să începem cu educaţia, să schimbăm modul de gândire în această ţară

18 Iun 2013   •   11:21
Sabina Iosub şi Niels Schnecker au vorbit în cadrul emisiunii Previziunile Zilei despre cazul Alexandrei Stan, dar şi despre formele de violenţă îndreptate către copii.

Avem nevoie de a se face paşi majori în domeniul educaţiei pentru că, pe lângă faptul că sunt femei şi copii bătuţi cu cruzime, există încă nepăsarea.(...) La noi încă se merge pe principiul că bătaia este ruptă din Rai şi că este în regulă. (...) Trebuie să începem cu educaţia, să schimbăm modul de gândire” a declarat Niels Schnecker.

Studiile care au fost făcute chiar şi în Statele Unite (...) au dovedit că temerea nu este doar de faptul că „nu am de unde să mânânc pâinea de mâine şi nu am unde să locuiesc”, ci este mai degrabă pe sistemul „mâine nu va mai face” sau „e în regulă, am înţeles de ce, a fost vina mea”. (...) Intervine acest complex în care femeia se învinovăţeşte pentru ceea ce se întâmplă” a adăugat realizatorul emisiunii Previziunile Zilei.

 

 

×
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close