Antena 3 CNN Actualitate Au trecut trei ani de la tragedia din Colectiv, dar încă mai sunt cluburi care funcționează fără autorizație ISU

Au trecut trei ani de la tragedia din Colectiv, dar încă mai sunt cluburi care funcționează fără autorizație ISU

Au trecut trei ani de la tragedia din Colectiv, dar încă mai sunt cluburi care funcționează fără autorizație ISU
26 Oct 2018   •   16:07

Un club din judeţul Bistriţa-Năsăud continuă să funcţioneze fără autorizaţie de securitate la incendiu la trei ani de la tragedia din Colectiv, în timp ce alte 8 obiective cu aflux mare de persoane şi-au suspendat activitatea în această perioadă, pentru că nu îndeplineau cerinţele de conformare la foc, potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Din evidenţele ISU Bistriţa-Năsăud, la nivel judeţean există 358 cluburi, baruri, discoteci, săli aglomerate, mall-uri, unităţi turistice de cazare, de comerţ şi de alimentaţie publică, dintre care pentru 57 mai este necesară obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. Celelalte obiective se regăsesc fie în situaţia în care şi-au obţinut autorizaţia, fie în cea în care nu necesită obţinerea acesteia. 

În ceea ce priveşte cluburile şi discotecile, dintr-un total de 7 obiective aflate în evidenţele ISU, unul funcţionează fără deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. 

Potrivit ISU Bistriţa-Năsăud, în ultimii trei ani au fost emise 101 avize şi 42 de autorizaţii la cluburi şi alte obiective cu aflux de persoane, iar alte 8 obiective au luat decizia proprie de a-şi suspenda activitatea, întrucât nu erau îndeplinite cerinţele de conformare la foc. 

După momentul Colectiv, numărul solicitărilor în vederea obţinerii avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu a crescut în fiecare an în procente de până la 40% faţă de anul 2015.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: club Bistriţa tragedia autorizatie colectiv
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close