Antena 3 CNN Actualitate Ninsori ABUNDENTE şi VISCOL. Cum arată prognoza meteorologilor pentru cele trei luni de iarnă

Ninsori ABUNDENTE şi VISCOL. Cum arată prognoza meteorologilor pentru cele trei luni de iarnă

Ninsori ABUNDENTE şi VISCOL. Cum arată prognoza meteorologilor pentru cele trei luni de iarnă
de O.P.    |    23 Noi 2012   •   06:09
Meteorologii anunţă că vom avea o iarnă blândă anul acesta, cu temperaturi normale în toată ţara şi cu ninsori mai abundente în centrul, nord-estul şi sud-estul ţării.

Anul 2013 va debuta cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal. În februarie am putea avea totuşi câteva zile de viscol urmate de ger. În luna decembrie, temperaturile vor fi normale în toată ţara, spun meteorologii.

Termometrele nu vor arăta mai mult de 2 grade. Cel mai frig va fi în Transilvania, Maramureş şi Nordul Moldovei, acolo unde temperaturile nu vor depăşi valoarea de -5 grade. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi în general normale. Va ninge din belşug în centrul, nord-estul şi sud-estul ţării.




În ianuarie, temperaturile medii lunare vor înregistra valori termice apropiate de cele normale în centrul şi nordul ţării, iar în restul teritoriului vor fi posibile temperaturi mai ridicate.

Astfel, se vor înregistra valori între -7 şi 0 grade, iar cel mai frig va fi în nord şi în centru. Nopţile vor fi geroase, iar în depresiuni temperaturile vor scădea până la -25 grade. Meteorologii spun că în luna ianuarie va ninge mai mult în nord şi în centru.


În februarie, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă. Excepţia o fac zonele din sud-estul, sudul şi vestul ţării, acolo unde valorile termice vor fi uşor mai ridicate.

Astfel, se vor înregistra valori de la -5 grade la 2 grade. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în limitele apropiate de valorile normale în cea mai mare parte a ţării, iar local în Maramureş şi Transilvania acestea se pot situa peste mediile multianule.

Meteorologii spun că în luna februarie am putea avea o perioadă de viscol urmată de ger.


×
Subiecte în articol: prognoza meteo meteo vremea viscol
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close