Antena 3 CNN Actualitate Ninsori în Europa. Marea Britanie, aproape paralizată. Suedia, record negativ de temperatură

Ninsori în Europa. Marea Britanie, aproape paralizată. Suedia, record negativ de temperatură

Ninsori în Europa. Marea Britanie, aproape paralizată. Suedia, record negativ de temperatură
Sursa foto: zapada
07 Ian 2010   •   18:44

Iarna continuă să le facă probleme europenilor. Ninsorile record din Marea Britanie au provocat probleme mari pe aeroporturi şi autostrăzi. Zeci de zboruri de pe aeroporturile londoneze Heathrow şi Gatwick au fost anulate din cauza poleiului iar mii de pasageri au rămas blocaţi ore întregi. Autorităţile au decis şi să închidă sute de şcoli din cauza stratului de zăpadă care a atins, în unele zone, un metru şi jumătate. Mai multe drumuri au fost blocate iar locuitorii din câteva sate au rămas izolaţi.

Vremea a dus şi la noi probleme în Canalul Mânecii. Un tren Eurostar care efectua cursa Bruxelles-Londra cu 260 de călători la bord a stat mai bine de două ore în tunelul care face legătura dintre Franţa şi Marea Britanie.

Incidentul are loc la aproape trei săptămâni după întreruperea totală a traficului feroviar din Canalul Mânecii. Luna trecută, cursele au fost întrerupte timp de mai multe zile ca urmare a problemelor provocate de temperaturile scăzute.

Probleme din cauza frigului sunt şi în Suedia. Scandinavii sunt afectaţi de un val de frig iar temperatura a atins în nordul ţării un minus record în ultimii 20 de ani: minus 40.8 grade celsius.

Antena 3

×
Subiecte în articol: ninsoare Marea Britanie Suedia
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close