Antena 3 CNN Actualitate Ninsori în România, la mijlocul lunii mai. „Era cu fulgi mari, ca în decembrie”

Ninsori în România, la mijlocul lunii mai. „Era cu fulgi mari, ca în decembrie”

Ninsori în România, la mijlocul lunii mai. „Era cu fulgi mari, ca în decembrie”
Sursa foto: Foto: Pixabay
16 Mai 2016   •   13:32

Vremea rece a adus, luni, ninsori în toate staţiunile montane din judeţul Hunedoara, în special la altitudini mai mari de 1 000 de metri, unde temperaturile au scăzut noaptea până la + 2 grade Celsius, scrie Agerpres.

Potrivit salvamontiştilor, este pentru prima oară în ultimii patru ani când în masivele Parâng şi Retezat ninge la jumătatea lunii mai.

”A nins luni dimineaţa în staţiunile Straja, Parâng şi Râuşor. La peste 1 000 de metri ninsoarea era cu fulgi mari, ca în luna decembrie. Temperaturile sunt foarte scăzute pentru această perioadă a anului, astfel că noaptea coboară până la 2 grade Celsius', a declarat, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Salvamontiştii recomandă turiştilor să nu se aventureze pe traseele de munte în această perioadă, din cauză că vremea se poate schimba de la un moment la altul, iar ceaţa este foarte densă de la altitudini de peste 800 de metri. De asemenea, pe văile şi jgheaburile din zonele de creastă mai este zăpadă netopită din iarnă.

 ”Le recomandăm turiştilor să rămână la cabane. Ceaţa este densă, iar precipitaţiile, sub formă de ploaie sau ninsoare, pot să apară oricând', a explicat Bodean.

Turiştii care doresc să afle mai multe informaţii despre starea traseelor din Retezat şi Parâng se pot adresa salvamontiştilor care sunt prezenţi în regim de permanenţă în baza de la Râuşor. În week-end, salvamontiştii mai pot fi întâlniţi la Cabana Pietrele, din Retezat, dar şi în staţiunile Straja şi Parâng, din Valea Jiului.

×
Subiecte în articol: zapada munte
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close