Antena 3 CNN Actualitate NINSORI şi VISCOL în aproate toată ţara, începând de luni

NINSORI şi VISCOL în aproate toată ţara, începând de luni

NINSORI şi VISCOL în aproate toată ţara, începând de luni
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Dec 2013   •   14:48
Meteorologii au avertizat că luni va ninge în Maramureş, în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, vântul va atinge la rafală 70 de kilometri pe oră, iar în vestul ţării precipitaţiile vor fi mixte şi izolat se va produce polei. 
Potrivit informării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, luni, între orele 06.00 şi 22.00, va ninge şi se va depune strat nou de zapadă, la început în Maramureş, în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, apoi şi în restul zonei montane. În vestul ţării, precipitaţiile vor fi mixte şi izolat se va produce polei.
În zona de munte, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi 70 de kilometri pe oră, iar pe creste şi 100 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând zăpada. 
Intensificări ale vântului cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră vor fi temporar şi în celelalte regiuni ale ţării. 
ANM a precizat că luni dimineaţă va fi actualizată informarea meteo. 
Mai multe judeţe au fost, duminică, avertizate cu cod galben de ninsori şi viscol, în unele zone vântul având la rafală viteze de peste 70 de kilometri pe oră.
Avertizările au fost emise pentru Dobrogea, până la ora 15.15, zona de munte a judeţului Gorj, până la ora 15.00, judeţele Botoşani şi Iaşi, până la ora 16.15.
De asemenea, avertizări nowcasting cod galben au fost emise, duminică dimineaţă, pentru judeţele Harghita, Covasna şi Braşov. 
 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close