Antena 3 CNN Actualitate Ninsorile şi viscolul continuă. Află în ce condiţii se poate anunţa Cod Roşu (VIDEO)

Ninsorile şi viscolul continuă. Află în ce condiţii se poate anunţa Cod Roşu (VIDEO)

Ninsorile şi viscolul continuă. Află în ce condiţii se poate anunţa Cod Roşu (VIDEO)
07 Feb 2010   •   23:09

Şcoli închise în 11 judeţe şi în Capitală, drumuri troienite, accidente în lanţ, camioane trase pe dreapta, trenuri anulate şi curse aeriene întârziate. Este tabloul unei zile de iarnă, dominate de Codul Portocaliu de ninsoare şi viscol. Iar calvarul continuă.

Potrivit meteorologilor, săptămâna care urmează va începe tot cu ninsori şi viscol. În cursul zilei de marţi, vremea se va ameliora, însă de miercuri, vremea rea va reveni cu precipitaţii mixte.

Într-o intervenţe telefonică la emisiunea "Sinteza Zilei", meteorologul Mihai Timu a oferit câteva detalii cu privire la ce să ne aşteptăm în următoarele zile.

"Din păcate, veştile sunt destul de proaste, cel puţin pentru această noapte şi pentru ziua de mâine (n.r. luni) pentru regiunile extracarpatice. Aici, vremea va fi în continuare severă, aşteptăm ninsori local însemnate cantitativ, vântul va continua să prezinte intensificări destul de susţinute mai ales în Muntenia, în Dobrogea şi în sudul Moldovei. (...) Inclusiv în zona Capitalei, ninsorile vor reveni în forţă", a declarat Mihai Timu.

"De mâine noapte, ninsorile vor începe să se restrângă ca arie. De asemenea, vântul o să slăbească în intensitate. Deci ar fi o ameliorare. Marţi este ziua de pauză, ca să spunem aşa, pentru că, de miercuri, din semnalele pe care noi le avem, un nou ciclon din Mediterana se va organiza şi va avansa către teritoriul ţării noastre. Prin urmare, de miercuri după-amiaza, cam până vineri dimineaţa, din nou va fi un episod cu destul de multe precipitaţii", a continuat meteorologul, adăugând că, de această dată, "masa de aer pare să vină mai caldă".

"Prin urmare, pe lângă ninsori, vom avea de data asta şi lapoviţă şi ploi destul de multe. S-ar putea chiar şi în zona Capitalei să fie amestecate precipitaţiile", a mai spus Mihai Timu.




În unele zone, stratul de zăpadă a ajuns până la peste 40 de centimetri. În aceste condiţii, se ridică întrebarea când ne puteam aştepta la un eventual Cod Roşu. Potrivit meteorologului Mihai Timu, deocamdată şansele ca acest lucru să se întâmple sunt minime.

"Codul Portocaliu pe care noi îl avem acum, ar fi depunere de strat de zăpadă, în 24 de ore, între 30 şi 50 de centimetri. Coroborat şi cu vânt cu intensitate 55 până la 70 de kilomteri pe oră, adică viscol. Codul Roşu implică deja cantităţi de zăpadă de peste 50 de centimetri în 24 de ore. Ceea ce n-a fost cazul în acest episod", a explicat Timu.





Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro



×
Subiecte în articol: ninsoare viscol cod portocaliu cod rosu
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close