Antena 3 CNN Actualitate Nivelul scăzut al apei a blocat navigaţia pe Dunăre. Situaţia, analizată de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă

Nivelul scăzut al apei a blocat navigaţia pe Dunăre. Situaţia, analizată de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă

Nivelul scăzut al apei a blocat navigaţia pe Dunăre. Situaţia, analizată de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    10 Sep 2011   •   17:40

Nivelul Dunării a scăzut în anumite zone până la adâncimi de 1,2-1,4 metri, astfel că navigaţia a fost blocată din cauza unor puncte critice, iar Ministerul Transporturilor a solicitat convocarea, peste patru zile, a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit Mediafax.

"În momentul de faţă, ca urmare a situaţiei hidrologice a Dunării, pe sectorul Dunării fluviale cuprins între km 610 (Turnu Măgurele/Vit - Bulgaria) şi km 375 (Călăraşi/Silistra - Bulgaria) se înregistrează adâncimi de 1,20 m-1,40m, faţă de 2,50 m adâncimea minimă de navigaţie recomandată de Comisia Dunării.

Această situaţie a condus la blocarea navigaţiei în mod deosebit din cauza punctelor critice situate la km 530 (Batin), km 543 (Vardim) şi km 568 (Belene).

Menţionăm că debitul Dunării la intrarea în ţară, în această perioadă, este sub 2400 mc/s (debitul normal este de 3800 mc/s)" se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Transporturilor.

Situaţia de pe Dunăre va fi prezentată şi analizată de Comitetul pentru situaţii de urgenţă, care va avea loc pe 14 septembrie.

×
Subiecte în articol: Dunare scadere
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close