Antena 3 CNN Actualitate Noapte albă la DNA. Reţineri pe bandă rulantă în dosarul "Gala Bute". Cine a ieşit în cătuşe din sediul DNA

Noapte albă la DNA. Reţineri pe bandă rulantă în dosarul "Gala Bute". Cine a ieşit în cătuşe din sediul DNA

Noapte albă la DNA. Reţineri pe bandă rulantă în dosarul "Gala Bute". Cine a ieşit în cătuşe din sediul DNA
de O.P.    |    03 Feb 2015   •   05:49

A fost noapte albă la DNA, cu reţineri pe bandă rulantă în dosarul "Gala Bute". În spatele gratiilor au ajuns pentru 24 de ore fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, fostul consilier al Elenei Udrea şi primarul oraşului Lupeni, Cornel Răsmeriţă.

De asemenea, în acest dosar, procurorii îi cercetează şi pe Elena Udrea şi pe senatorul Ion Ariton şi au cerut deja ridicarea imunităţii parlamentare pentru cei doi.

Nu scapă de urmărirea penală şi de cerere de arest preventiv nici fostul subaltern al Elenei Udrea, secretarul de stat în Ministerul Turismului, Gheorghe Nastasia.

Procurorii spun că un milion de euro au dispărut din banii alocaţi de Uniunea Europeană pentru organizarea galei, iar o parte din ei au ajuns in buzunarele lui Rudel Obreja.

După ore întregi de audieri, Rudel Obreja iese cu cătuşe din sediul DNA, acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani.

La numai o oră, procurorii au decis să-l reţină şi pe primarul oraşului Lupeni, Cornel Resmeriţă.

Anchetatorii au luat aceeaşi decizie şi în cazul unui fost consilier al Elenei Udrea, dar şi pentru fostul secretar de stat în Ministerul Turismului, Gheorghe Nastasia.

Reţinerile au fost făcute după ce procurorii au descoperit noi fapte de corupţie legate de modul în care a fost organizată Gala Bute în 2011. Rudel Obreja a fost adus cu mascaţii la DNA. El a aparat-o în continuare pe Elena Udrea şi a spus că nu există motive pentru anchetarea sa.

Printre cei aduşi cu mandat la DNA se află şi omul de afaceri, Adrian Gărdean. Acesta ar fi sponsorizat evenimentul sportiv cu sume mari de bani.
Cei reţinuţi de procurori vor ajunge astăzi în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. 

×
Subiecte în articol: DNA dosarul gala bute
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close