Antena 3 Actualitate Noaptea Muzeelor 2022. Mii de bucureşteni au luat cu asalt muzeele şi expoziţiile

Noaptea Muzeelor 2022. Mii de bucureşteni au luat cu asalt muzeele şi expoziţiile

de Mara Maer    |    14 Mai 2022   •   21:50
Noaptea Muzeelor 2022. Mii de bucureşteni au luat cu asalt muzeele şi expoziţiile
Sursa foto: Antena 3

Noaptea muzeelor a început cu aglomeratie în întreaga ţară. Este seara în care oamenii respiră cultură, fie că e vorba e muzee ori alte instituţii de artă. Pentru că intrarea este gratuită peste tot, oamenii îşi calcă pe inimă şi aşteaptă chiar şi cu orele în unele părţi, pentru a vedea comorile din spatele uşilor închise.

După doi ani de pandemie, peste 170 de muzee, galerii şi grădini de artă, castele, palate, cetăţi, mori, institute şi centre culturale din toată ţara îşi deschid sambata seara porţile in cea de a 18-a ediţie de Noaptea Muzeelor, eveniment organizat în toată Europa.

Zeci de mii de oameni vizitează muzeele şi alte instituţii de cultură în această seară în care toate au porţile deschise şi nu este tarif de intrare.

Noapte albă la Muzeele din Bucureşti

Muzeul Antipa este în top când vine vorba de numărul mare de vizitatori. Şi nu-i puţin lucru, în condiţiile în care numai în Bucureşti sunt deschise 64 de muzee, iar, în întreaga ţară, 87 de oraşe au pregătit surprize în această seară. Sunt galerii de artă, case memoriale ori muzee. 

Peste tot în ţară, organizatorii au înţeles că istoria trebuie să prindă viaţă ca să stârnească interestul oamenilor.

Aglomeraţie la Muzeul Antipa şi Muzeul Național de Istorie a României din Bucureşti

În Capitală, principalele puncte de atracţie sunt Muzeul Antipa şi cel de Istorie, unde de obicei se formează cozi impresionante.

Ca în fiecare an, oamenii au venit din timp să prindă un loc la Muzeul Antipa şi urmează să se formeze cozi uriaşe, deşi muzeul îşi va deschide porţile la ora 19. 

În Bucureşti, Noaptea Muzeelor din acest an înregistrează un record absolut. Vorbim de 60 de obiective care pot fi vizitate gratuit.

Citiţi şi: Noaptea Muzeelor 2022. Ce puteți vizita gratuit în București

 

×
Subiecte în articol: Noaptea Muzeelor 2022 aglomeratie

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close