Noi amenințări cu moartea la Charlie Hebdo. Autoritățile franceze au deschis o anchetă

de A.M.P    |    12 Aug 2016   •   16:12
Noi amenințări cu moartea la Charlie Hebdo. Autoritățile franceze au deschis o anchetă Foto: facebook.com/Charlie-Hebdo-Officiel

Justiția franceză a deschis o nouă anchetă după recentele amenințări cu moartea care vizau revista satirică Charlie Hebdo, ținta unui atentat jihadist în ianuarie 2015, au informat vineri surse judiciare, potrivit AFP.

Charlie Hebdo a depus plângere joi pentru "amenințări" primite pe pagina sa de Facebook, a declarat Eric Portheault, unul dintre acționarii ziarului. "(Amenințările) nu se opresc", a adăugat el.

Procuratura din Paris a deschis o anchetă preliminară pentru "amenințări cu moartea materializate în scris", a precizat o sursă judiciară. Investigațiile se referă la câteva zeci de mesaje primite în perioada iulie-august, a precizat sursa citată.

Prima anchetă preliminară deschisă în luna iunie după amenințările anterioare cu moartea este încă în curs de desfășurare.

"Amenințările au început la jumătatea lunii iulie, însă acest lucru s-a întâmplat și marți", a declarat Eric Portheault, amintind că nu este prima dată când depune o plângere pentru amenințări.

Charlie Hebdo a difuzat marți pe pagina sa de Facebook prima pagină a ediției din 10 august a ziarului care prezintă un bărbat cu barbă și o femeie cu văl care fug dezbrăcați pe plajă, cu mesajul "Musulmani... dezlănțuiți-vă!".

"Nu putem lăsa amenințări, insulte, remarci rasiste. Este imposibil. În special amenințări cu moartea. Pe 10 august, ni s-a spus 'în 20 de zile, atentat'", a mai spus Portheault.

 

Parteneri
x close