Antena 3 CNN Actualitate Noi audieri în ancheta incendiului de la Matei Balș: Medicii au fost chemați să dea explicații

Noi audieri în ancheta incendiului de la Matei Balș: Medicii au fost chemați să dea explicații

Anchetatorii încearcă să facă lumină la mai bine de 30 de ore de la tragedia de la Matei Balș. Sâmbătă, mai mulţi medici, asistente, infirmieri şi brancardieri au fost chemaţi să dea explicații.

Noi audieri în ancheta incendiului de la Matei Balș: Medicii au fost chemați să dea explicații
de Mia Lungu    |    30 Ian 2021   •   11:50

În cursul zilei de vineri, doar cinci persoane au fost audiate - asistentele si infirmierele care erau pe tură când a izbucnit incendiu. Unele dintre ele au ieșit de la audieri cu ochii în lacrimi. Tot vineri, oamenii legii au ridicat de la spital mai multe documente.

Medicul Căruntul, șeful secției de COVID din Spitalul Matei Balș și o asistentă, au dat explicații, sâmbătă dimineața, în fața procurorilor și ofițerilor poliției serviciului Omoruri. Aceștia au sosit la sediul Poliției Capitalei însoțiți de avocatul lor.

Surse ale Antena 3 au declarat că și medicul-erou Cătălin Apostolescu ar fi fost chemat sâmbătă la audieri. Acesta a spart un geam, a intrat în clădire și a încercat să salveze bolnavii din salonul care ardea.

Sâmbătă dimineață, la Institutul Matei Balș, s-au întors specialiști în Protecție Antiexplozivă de la Petroșani. Tot sâmbătă vor fi făcute necropsiile bolnavilor care au murit în urma cumplitului incendiu.

Ce au descoperit polițiștii și procurorii după o zi întreagă de anchetă la Matei Balș

A fost sau nu explozie? Asta încearcă să stabilească anchetatorii, care cred că o deflagratie puternică a avut loc imediat după izbucnirea focului. Două butelii de oxigen ar fi explodat, amplificând flăcările, care au cuprins salonul și holurile.

Incendiul a fost atât de violent încât a făcut totul scrum. A patra victima carbonizată a fost găsită abia după cinci ore, închisă într-o baie

Comisarul şef Marian Mihoc, șef Serviciul Omoruri, și procurorul Alexandru Anghel, de la Parchetul Bucureşti, au făcut declarații, vineri seara, referitoare la ancheta în desfășurare privind incendiul izbucnit la Institutul Matei Balș din Capitală.

×
Subiecte în articol: ancheta incendiu Matei Balș audieri
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close