Antena 3 CNN Actualitate Noi cozi la ajutoare: Sute de bătrâni din Oradea s-au trezit cu noaptea în cap pentru un pachet cu mâncare

Noi cozi la ajutoare: Sute de bătrâni din Oradea s-au trezit cu noaptea în cap pentru un pachet cu mâncare

Noi cozi la ajutoare: Sute de bătrâni din Oradea s-au trezit cu noaptea în cap pentru un pachet cu mâncare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    22 Oct 2012   •   18:28

Sute de orădeni s-au înghesuit ca să primească pachete cu ajutoare de la Uniunea Europeană. Oamenii s-au aşezat la coadă cu noaptea în cap ca să fie siguri că nu se întorc acasă cu mâna goală.

Cei mai mulţi au spus că pensiile lor sunt atât de mici, încât cele câteva kilograme de zahăr, făină şi mălai primite sunt foarte importante pentru ei.

Potrivit directorului interimar al ASCO, Felix Cozma, pachetele cu alimente conţin 14 kilograme de făină albă, patru kilograme de mălai, 0,8 kilograme de paste făinoase, şase kilograme de orez, trei kilograme de zahăr, un kilogram de fasole, 1,56 kilograme de mazăre boabe, 0,5 kilograme de biscuiţi, 0,8 litri de bulion şi 1,6 litri de roşii întregi în bulion.

Deşi pachetul prevede şi câte trei litri de ulei de persoană, acesta nu a fost livrat încă Asociaţiei Social Comunitare Oradea, scrie Mediafax.

Reprezentanţii Agenţiei Social-Comunitare Oradea i-au asigurat pe oameni ca toţi vor primi pachete cu ajutoare.

Municipalitatea orădeană are în evidenţă aproximativ 13.000 de persoane defavorizate, beneficiare de ajutoare sociale, din această categorie făcând parte şomerii, pensionarii cu venituri sub 400 lei/lună, persoanele cu handicap grav şi accentuat, veteranii şi văduvele de război, foştii deţinuţi politici, deportaţii şi revoluţionarii.

×
Subiecte în articol: Oradea
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close