Antena 3 CNN Actualitate Noi date din cazul exploziei de la Crevedia | Av. Adrian Cuculis: "Se dă vina pe şoferi şi autorităţi"

Noi date din cazul exploziei de la Crevedia | Av. Adrian Cuculis: "Se dă vina pe şoferi şi autorităţi"

Avocatul Adrian Cuculis a adus noi date din ancheta exploziei de la Crevedia, acolo unde cinci persoane au murit şi alte 58 au ajuns la spital.

Noi date din cazul exploziei de la Crevedia | Av. Adrian Cuculis: "Se dă vina pe şoferi şi autorităţi"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Noi 2023   •   18:47

Potrivit avocatului Adrian Cuculis, administratorul societății care deține stația GPL din Crevedia unde s-a produs explozia la stația GPL, dă vina pe șoferii companiei și pe autorități.

"Când am ajuns la Crevedia era un haos, oamenii NU erau evacuați, se aflau în proximitatea locului unde explodase“, ar fi spus Ionuț Doldurea, potrivit avocatului Cuculis.

"Greu de auzit la audieri cum vina este plasată către șoferii de pe cisterne iar administratorii firmei consideră dezastrul din Crevedia că accident de muncă.

Pe lângă contradicțiile aferente, atitudinea a fost de totală negare a vreunei culpe și de aruncare a vinei pe șoferi și firma care se ocupă de protecția muncii.

Printre altele a recunoscut faptul că din 2015 au fost folosite pompe neomologate, fapte constatate și de pompieri în 2020”, a precizat Adrian Cuculis, potrivit Mediafax. 

Explozia puternică de la stația GPL din Crevedia a avut loc în august. Șase persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite. Atunci, autoritățile locale au dat vina pe proprietarul firmei și au susținut că nu știau că stația funcționa deși nu mai avea autorizație de mediu.

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close