Antena 3 CNN Actualitate Noi date în cazul spargerii sediului partidului senatoarei Diana Șoșoacă. A fost descoperit hoțul

Noi date în cazul spargerii sediului partidului senatoarei Diana Șoșoacă. A fost descoperit hoțul

Au apărut date noi în cazul spargerii sediului partidului Dianei Șoșoacă. Până acum au fost audiate cinci persoane, iar procurorii analizează imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Există deja un cerc de supecți în acest caz, iar printre ei se află și individul care a forțat ușa sediului PNR și a furat un stick care conținea informații importante.

Noi date în cazul spargerii sediului partidului senatoarei Diana Șoșoacă. A fost descoperit hoțul
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    27 Feb 2021   •   11:52

Se fac pași rapizi în acest dosar, pentru că procurorii trebuie să afle cu exactitate ce anume s-a întâmplat și cine este hoțul care a forțat ușa sediului Partidului Neamul Românesc, iar mai apoi a furat un stick cu date foarte prețioase, dispozitiv care era amplsat pe un birou, lângă PC. 

Au fost audieri pe bandă rulantă, mai multe persoane au dat cu subsemnatul și, din datele obținute de reporterul Antena 3 Roxana Ciucă, hoțul este în vizorul anchetatorilor, oamenii legi știu cu exactitate despre cine este vorba, dar așteaptă să pună cap la cap toate informațiile.

"Toate datele de pe acel stick erau deja salvate în serverul partidului, localizat în Houston, Texas, pentru că acolo nu poate intra nimeni fără ordinul unui judecător. Din păcate, sunt foarte multe date cu caracter personal, peste 12.500 de membri ai partidului aveau toate datele în acel stick și în jur de 100 de analize de tip OSINT referitor la modul în care România a fost jefuită în ultimii 30 de ani", a explicat Ninel Peia, liderul Partidului Neamul Românesc.

Întrebat dacă este de părere că hoțul care a dat spargerea a acționat la pont, Ninel Peia a răspuns:

"În principiu, da. Ne putem gândi la așa ceva. În general nu ținem stick-urile aici. Mai erau două stick-uri în biroul alăturat, la domnul secretar general al partidului. În grabă, a fost și ședință, se mai întâmplă să uiți câte un stick. Domnul general Constantin Onișor mai are două stick-uri și norocul nostru a fost că în seara aceea le-a luat la el.

Dimineață, când am venit aici, deja era Poliția și peste 10 ofițeri de la Criminalistică care au făcut cercetări amănunțite și l-am întrebat pe domnul general unde sunt stick-urile dvs. și le-a scos din buzunar. Atunci am fost fericit, pentru că tot ce era acolo nu era salvat în serverele partidului", a mărturisit Peia, în exclusivitate pentru Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: Diana Şoşoacă
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close