Antena 3 CNN Actualitate Noi declarații bombă despre statul paralel. Fost şef al SPP dezvăluie: „SRI s-a implicat în construirea unor dosare”

Noi declarații bombă despre statul paralel. Fost şef al SPP dezvăluie: „SRI s-a implicat în construirea unor dosare”

Noi declarații bombă despre statul paralel. Fost şef al SPP dezvăluie: „SRI s-a implicat în construirea unor dosare”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    09 Noi 2017   •   18:28

Dumitru Iliescu, fost şef al SPP, a declarat joi după audierea sa la Comisia parlamentară pentru controlul SRI că persoane din Serviciu s-au implicat în „construirea” de dosare penale unor oameni politici.

„Am făcut referire la modul în care s-au întocmit unele dosare penale şi aici am abordat dosarul domnului Voicu, domnului Voiculescu, doamnei Olguţa Vasilescu, domnului Greblă, dar şi dosarul Belina, având în vedere datele pe care le-am avut înainte de a se face publice elementele din dosarul 'Belina' şi am adus comisiei şi dovezi din care rezultă că asemenea elemente se cunoşteau înainte ca ele să fie publice. Elementul comun al lor este implicarea SRI în construirea acestor dosare”, a spus Iliescu la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că reprezentanţi ai SRI care s-au implicat în „construirea” de dosare „au vizat persoane care erau incomode şi, în general, pentru cele care erau incomode se căutau căi de a fi scoase din zona de decizie politică şi din zona de decizie administrativă”.

Dumitru Iliescu a menţionat că actuala conducere a SRI nu este implicată în aceste lucruri.

„În ce priveşte dosarul lui Cătălin Voicu, eu ştiu că domnul Coldea a mers la domnul Morar şi a cerut arestarea lui Voicu. Nu a fost o dată, ci de două ori. Morar a refuzat să se implice înr-o asemenea acţiune şi atunci Coldea a mers la doamna Kovesi. Atunci s-a decis modul în care să fie arestat domnul Voicu. Despre dosarul lui Voiculescu am făcut referire la modul în care s-a pregătit faza finală a procesului, cu arestarea domnului Mustaţă, cu modul în care a fost numită Camelia Bogdan să judece şi că în trei zile a văzut un camion de volume care făceau parte din dosarul respectiv şi modul în care s-a dat soluţia în cazul respectiv”, a arătat Iliescu.

 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close