Antena 3 Actualitate Noi detalii despre bărbatul găsit mort într-o pădure din Arad. Anchetatorii au cerut o analiză ADN

Noi detalii despre bărbatul găsit mort într-o pădure din Arad. Anchetatorii au cerut o analiză ADN

31 Oct 2019   •   11:49
Noi detalii despre bărbatul găsit mort într-o pădure din Arad. Anchetatorii au cerut o analiză ADN
Sursa foto: Foto: Pixabay

Anchetatorii arădeni vor trimite la Institutul de Medicină Legală Bucureşti probe biologice prelevate de la cadavrul găsit în pădure, pentru a se confirma pe baza profilului genetic că este vorba de urmăritul general Valentin Tamaş, condamnat pentru împuşcarea unui pădurar.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că, din cauza stării avansate de putrefacţie în care se află cadavrul, nu se poate stabili identitatea decedatului decât pe baza analizei ADN. Astfel, probe biologice prelevate din rămăşiţele umane vor fi trimise la Bucureşti, pentru a se stabili profilul genetic, respectiv dacă acesta corespunde cu cel al lui Tamaş.

Sursele au mai declarat că poliţiştii au avut suspiciuni privind decesul lui Tamaş, motiv pentru care au căutat din nou în pădurile din zona Gurahonţ. Suspiciunile au plecat de la faptul că, în ultimele săptămâni, la posturile de poliţie din zonă nu au mai fost raportate, de către localnici, urme găsite în pădure, care ar fi fost lăsate de Tamaş.

Corpul a fost găsit într-un loc greu accesibil în pădure, cu arma lângă el

Corpul a fost găsit într-un loc greu accesibil, la care s-a ajuns după un parcurs de şase ore prin pădure. Sursele afirmă că locul este unul verificat de mai multe ori de poliţişti şi jandarmi, în cadrul operaţiunilor de căutare a fugarului, însă, din cauza vegetaţiei foarte dense, condamnatul nu a fost găsit.

Cu privire la cauzele morţii, anchetatorii nu pot emite deocamdată nicio ipoteză, aşteptând să îşi spună punctul de vedere medicii legişti, însă nu exclud nici posibilitatea unei sinucideri.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, Claudia Iuga, a declarat, marţi, că "în pădure în zona localităţii Gurahonţ a fost descoperit un bărbat decedat, cadavrul fiind stare avansată de putrefacţie", dar că identitatea nu a fost deocamdată stabilită.

Surse judiciare au declarat că există indicii că persoana decedată este Valentin Tamaş, urmărit general. Lângă cadavru a fost găsită o armă de vânătoare care i-ar fi aparţinut.

În 10 martie 2017, Valentin Tamaş fusese reţinut după ce ar fi tras mai multe focuri de armă asupra unui pădurar de la Ocolul Silvic Gurahonţ, care se afla într-o acţiune de depistare a braconierilor din zonă. Asupra victimei s-a tras atât în timp ce se afla la volanul autoturismului, în urmărirea braconierilor, cât şi când a coborât din vehicul. Atacatorul a folosit muniţie de tip "poşuri", cartuşe interzise la vânătoare.

Pădurarul a suferit plăgi împuşcate în torace şi într-un picior, recuperându-se medical după tratamente îndelungate.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: padure
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close