Antena 3 CNN Actualitate Noi detalii despre mistrețul radioactiv găsit în România

Noi detalii despre mistrețul radioactiv găsit în România

Noi detalii despre mistrețul radioactiv găsit în România
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    22 Dec 2017   •   17:29

Porcul mistreţ depistat la analize ca fiind radioactiv după ce a fost vânat pe raza unui ocol silvic din judeţul Suceava a venit cel mai probabil din Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Suceava, George Celsie.

Animalul a fost vânat în pe raza comunei Breaza şi, potrivit sursei citate, este „depozitat, izolat, la Centrul de Fructe din Sadova” şi se aşteaptă decizia de incinerare.

Mistreţul cu radioactivitatea peste limitele admise a fost descoperit în urma testelor care se fac pe carnea de vânat pentru a se descoperi eventuale infestări cu trichinella spiralis sau pentru pesta porcină africană. „La noi nu sunt focare de pestă porcină africană, dar cum animalele nu au graniţe, trecând dintr-o ţară în alta, este bine să ne păzim. Cel mai probabil, mistreţul radioactiv este venit din Ucraina”, a mai spus Celsie.

Nu există niciun pericol pentru populaţie în urma identificării unui porc mistreţ contaminat radioactiv cu Cesiu-134 şi Cesiu-137, acesta fiind primul caz de depăşire a limitei maxime admise la acest parametru la nivelul judeţului Suceava, a declarat, joi, directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, medicul veterinar Ioan Corduneanu.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: porc porc mistret Ucraina
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close