Antena 3 Actualitate Noi detalii despre Sorina, fetița din Baia de Aramă. Tribunalul Olt amână judecarea apelului făcut de procurorul general

Noi detalii despre Sorina, fetița din Baia de Aramă. Tribunalul Olt amână judecarea apelului făcut de procurorul general

27 Aug 2019   •   15:48
Noi detalii despre Sorina, fetița din Baia de Aramă. Tribunalul Olt amână judecarea apelului făcut de procurorul general
Sursa foto: foto- captură Antena 3

 Magistraţii Tribunalului Olt au amânat din nou, pentru data de 10 septembrie, judecarea apelului făcut de procurorul general în cauza privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina, fetiţa din judeţul Mehedinţi adoptată de soţii Săcărin. 

Potrivit soluţiei pe scurt, postată pe portalul instanţei, la termenul din 27 august cauza a fost amânată pentru 10 septembrie "pentru lipsă de procedură nelegal îndeplinită". 

Aceasta a fost a doua amânare a cauzei, după ce la termenul din 13 august instanţa a decis să acorde termen pe 27 august, tot pentru "procedură nelegal îndeplinită". 

Pe 18 iulie, magistraţii Judecătoriei Slatina au respins solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina, fata adoptată de soţii Săcărin. 

Pe 30 iulie, procurorul general a făcut apel la decizia Judecătoriei Slatina în cauza menţionată. 

La câteva zile după soluţia data de Judecătoria Slatina, Sorina, împreună cu părinţii adoptivi, a plecat din România. 

Dosarul a ajuns la Judecătoria Slatina după ce competenţa soluţionării cauzei a fost declinată către această instanţă, pe 10 iulie, de magistraţii de la Tribunalul Olt, unde a fost strămutat prin decizie a Curţii de Apel Craiova. 

Curtea de Apel Craiova hotărâse, pe 2 iulie, strămutarea de la Tribunalul Mehedinţi la Tribunalul Olt a dosarului în care procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie solicita ordonanţă preşedinţială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora Sorina. 

Curtea de Apel Craiova a respins, pe 5 iulie, cererea procurorului general prin care se solicita suspendarea adopţiei în cazul fetiţei din judeţul Mehedinţi. Aceeaşi instanţă a decis, pe 11 iulie, să respingă cererea procurorului general de revizuire a adopţiei Sorinei, aceasta urmând a rămâne în continuare la soţii Săcărin, cu dubla cetăţenie română şi americană, care au adoptat-o. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close