Antena 3 CNN Actualitate Noi detalii în cazul directorului din Ministerul Educaţiei care a primit mită de sute de mii de euro. Făcea achiziții ca un nabab

Noi detalii în cazul directorului din Ministerul Educaţiei care a primit mită de sute de mii de euro. Făcea achiziții ca un nabab

Antena 3 a intrat în posesia raportului din ancheta directorului de la Ministerul Educației, arestat după ce ar fi primit mită 340.000 de euro.

Noi detalii în cazul directorului din Ministerul Educaţiei care a primit mită de sute de mii de euro. Făcea achiziții ca un nabab
Sursa foto: Pixabay
de Gabriel Dano    |    20 Sep 2022   •   16:38

Potrivit documentului, bărbatul aflat în fruntea Direcției de Reabilitare a Școlilor și Grădinițelor și-a cumpărat case și mașini de lux din banii elevilor.

Corina Matlinschi, senior editor Antena trei a urmărit subiectul și a obținut date de ultimă oră:

"Timp de 3 ani, spun procurorii DNA în acest referat de arestare, directorul din Ministerul Educației ar fi primit sute mii de euro drept mită pentru a aranja anumite contracte pentru construirea unor grădinițe.

Procurorii spun că o parte dintre foloasele primite ca mită reprezentau inclusiv lucrări de de forare a unui PUZ și de construire a instalației de alimentare cu apă acasă la acest director, undeva lângă Capitală, lucrări care au costat peste 340.000 de euro.

De asemenea, se arată în acest document, că directorul, alături de un alt inculpat din acest dosar, în decurs de 2 ani, și-au cumpărat 2 imobile de aproape 500.000 de euro fără ca vreunul dintre ei să aibă vreun credit la bancă, ]n acest sens. Este acuzat, de asemenea, și de spălare de bani. Voia cumva să facă astfel încât banii luați mită să își piardă urma și, de obicei, îi punea în conturi pe numele altor persoane, inclusiv pe numele concubinei sale, arată procurorii DNA.

Iar ea mai departe, spun cei la cei de la DNA Brașov,  a cumpărat cu sute mii de euro un imobil în Bușteni și un autoturism de lux", a transmis Corina Matlinschi.

 

Acesta este în continuare arestat preventiv pentru 30 de zile. A contestat această decizie, însă cei de la Curtea de Apel Brașov i-au respins contestația.

 

×
Subiecte în articol: mita DNA
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close