Antena 3 CNN Actualitate Noi dezvăluiri despre incendiul devastator de la Oradea

Noi dezvăluiri despre incendiul devastator de la Oradea

Noi dezvăluiri despre incendiul devastator de la Oradea
26 Aug 2018   •   16:40

Reprezentanții ISU, ai Prefecturii Bihor și ai Primăriei fac declarații despre incendiul cumplit din Oradea, acolo unde Palatul Episcopiei Greco-Catolice a fost distrus de flăcări. 

„Sesizarea la 112 a fost primită la ora 21.49 de minute, moment în care au fost alertate primele echipaje ale Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, care au ajuns la locul incendiului după două minute. La sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul se manifesta violent la acoperișul palatului și la o parte a etajului 1. În primă fază au plecat două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autoscară de lucru la înălțime. După sosirea la locul intervenției, șeful de tură a ordonat primului echipaj să realizeze un dispozitiv format din două țevi de refulare a apei în interiorul palatului, la etajul 1. Echipajul a avut misiunea de recunoaștere, de verificare a posibilității existenței de victime în palat. Primul dispozitiv s-a realizat în aproximativ cinci minute. Cincomitent s-a realizat calarea autoscării, care a durat puțin mai mult, iar apoi s-a început refularea apei la înălțime, direct pe acoperișul palatului. Șeful de tură a solicitat forțe și mijloace în sprijin. Astel, au fost suplimentate forțele de la locul intervenției cu încă o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului 1, respectiv o altă autospecială din cadrul Detașamentului 2.

Văzând amploarea incendiului, am solicitat sprijin din partea tuturor forțelor disponibile la nivelul municipiului. Am cerut în sprijin două autospeciale din cadrul Gărzii 1 de Intervenție 1 Mai și încă una de la Stația de Pompieri Săcuieni. A fost activată grupa operativă a Inspectoratului, iar în total la locul evenimentului a fost mobilizat un efectiv de 114 de subofițeri, pompieri și 6 ofițeri, care au acționat cu 10 autospeciale și două autoscări, intervenind atât din exteriorul palatului, cât și din interior. Am solicitat sprijinul colegilor de la Poliție și Jandarmerie pentru eliberarea pieței. Din fericire, nu au existat victime nici în rânul populației, nici în rândul personalului. Incendiul a fost lichidat în ziua de 26 august, la ora 00.35, împiedicându-se propagarea acestuia la parterul clădirii sau la clădirile învecinate. Suprafața afectată de incendiu a fost de aproximativ 1300 de mp. 

Astăzi s-a întrunit o comisie de cercetare a cauzei incendiului. A demarat această activitate, care va dura, având în vedere că sunt mai multe ipoteze luate în calcul. Vom reveni cu informații privind cauza incendiului”, a declarat prim-adjunctul Maior Cilic, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență. 

 

 

×
Subiecte în articol: Oradea dezvaluiri
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close