Antena 3 CNN Actualitate Noi documente cu lista neagră de la Bruxelles. Explicațiile lui Cătălin Predoiu

Noi documente cu lista neagră de la Bruxelles. Explicațiile lui Cătălin Predoiu

Noi documente cu lista neagră de la Bruxelles. Explicațiile lui Cătălin Predoiu
20 Mar 2018   •   23:27

Apar noi documente privind lista neagră de la Bruxelles. Mihai Gâdea a prezentat la ”Sinteza Zilei” o scrisoare care precede pe cel prezentat în urmă cu câteva zile. Documentul în cauză conține solicitări exprese privind dosare penale aflate pe rol. 

”Puneți-ne la dispoziție dosarele detaliate pentru fiecare dintre cazurile la care facem referire.

Cu privire la fiecare caz, enumerați etapele evoluției la fiecare termen de judecată și motivul pentru fiecare amânare

Puneți-ne la dispoziție o actualizare cu măsurile luate privind regulile procedurale clare privind ridicarea imunității parlamentare

Puneți-ne la dispoziție o listă de cazuri de corupție care să implice persoane care dețin funcții la nivel înalt sau care au deținut în Guvern sau Parlament, primării sau consilii județene. În fiecare caz, prezentat detaliat” se arată, printre altele, în documentul respectiv.

”Ei au primit lista între timp și apoi vorbeau despre lista convenită? Cam așa pare” a întrebat Mihai Gâdea.

Documentul era adresat ministrului Justiției de la acea dată, Cătălin Predoiu.

”Acea scrisoare venea la ministerul Justiției pentru că el era cel care centraliza informațiile venite privind MCV. Acesta avea patru capitole, fiecare era corespondentul unei instituții. Ministerul Justiției integra toate informațiile. MCV este de fapt o decizie a Comisie Europene. România când a intrat în UE, mecanismul era acolo. Dânșii solicitau informații publice” a precizat Cătălin Predoiu, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

”Dacă erau publice nu ar mai fi cerut fișe” a spus jurnalistul Adrian Ursu.

”Erau publice în sensul că erau informații cunoscute și de părți și de avocați, parțial și de public. Comisia urmărea să vadă dacă aceste dosare trenează și să înțeleagă de ce” a continuat Cătălin Predoiu.

”Voiau trofee sau îi interesau și cetățenii de rând? Nu veniți cu asemenea prostii, spuneți adevărul” a intervenit socilogul Marius Pieleanu

”Toți miniștrii au primit astfel de scrisori. Ministerul Justiției nu avea nicio atribuție legată de dosare” a răspuns Cătălin Predoiu.

”Tocmai v-ați descalificat profesional” a conchis Adrian Ursu.

×
Subiecte în articol: lista neagra Sinteza Zilei
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close