Antena 3 CNN Actualitate Noi explicații în cazul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu

Noi explicații în cazul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu

Noi explicații în cazul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu
30 Noi 2018   •   17:16

Reprezentanții Maternității Giulești a făcut noi precizări în cazul infecțiilor cu stafilococ auriu, spunând că din datele lor doar trei cazuri de infecție au legătură cu spitalul. Mai mult, limitarea internărilor nu s-a făcut doar la Maternitatea Giulești, ci la patru maternități din București.

”În toată lumea infecțiile nosocomiale sunt definite. O infecție nosocomială poate fi asociată unui spital după externare, dacă se reinternează în alt spital în 48 de ore. Din datele DSP avem cinci cazuri. Datele noastră arată 12 cazuri, dintre care 3 ar putea avea legătură cu spitalul nostru. Media temporară a internărilor la Grigore Alexandrescu a fost între 7 și 21 de zile de la externarea de la noi. Când s-au externat de la noi din maternitate nu aveau culturi pozitive, markerii de inflamație erau în limite normale. Dacă exista o minimă suspiciune că nu sunt în regulă, copiii nu erau externați. În timpul primei vizite de la DSP după limitarea internărilor au fost solicitate mai multe acte, care au fost puse la dispoziție și explicate de către noi. Actele includeau și măsurile pe care le-am luat” au spus reprezentanții Spitalului ”Panait Sârbu”.

Directorul medical al Maternităţii Giuleşti, Dinu Albu, a apreciat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că decizia Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti privind sistarea internărilor a fost una pripită şi a cerut analizarea cu celeritate a probelor, astfel încât maternitatea să îşi poată relua activitatea cât mai curând. 

"Noi, conducerea Maternităţii Giuleşti, considerăm prematură, poate chiar pripită decizia DSP privind sistarea internărilor în acest spital, având în vedere faptul că deocamdată nu avem rezultatele finale ale probelor prelevate. Precizăm că încă din luna octombrie au fost luate toate măsurile necesare pentru asigurarea siguranţei actului medical în unitatea noastră şi prevenirea oricăror riscuri care ar putea afecta sănătatea tuturor pacienţilor. De asemenea, precizăm că toate măsurile care au fost dispuse de DSP când au venit la noi fuseseră deja luate din luna octombrie de către maternitate, cu mult înainte de control şi reprezintă de fapt o practică uzuală a acestei unităţi sanitare de elită din Bucureşti", a spus Dinu Albu. 

El a menţionat că în această maternitate se înregistrează cel mai mare număr de pacienţi dintre toate maternităţile Capitalei, anual fiind internate peste 13.000 de persoane din toată ţara. Maternitatea are, totodată, cel mai mare număr de naşteri din Capitală. 

"Solicităm DSP să analizeze cu celeritate probele, astfel încât maternitatea să îşi poată relua activitatea cât mai curând. Vreau să menţionez un singur fapt. În ultimul an s-a investit în dotarea secţiei de neonatologie a spitalului suma de peste 3,2 milioane de lei de către Primăria Municipiului Bucureşti. De asemenea, a fost investită suma de 1,4 milioane de lei pentru reparaţii curente, reabilitări şi modernizări ale secţiei de neonatologie", a precizat el. 

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sîrbu" să sisteze internările începând de vineri, având în vedere cazurile de infecţii nosocomiale cu stafilococ auriu constatate în unitatea sanitară, a informat Ministerul Sănătăţii. 

Un număr de 9 asistente şi 2 medici de la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sîrbu" au fost depistaţi cu stafilococ auriu, după data de 6 noiembrie, dar aceştia sunt purtători sănătoşi, a afirmat vineri purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Doru Pană. 

 

×
Parteneri
Astăzi este ultima zi în care se mai poate depune declarația unică
x close