Antena 3 CNN Actualitate Noi încercări de recuperare a trupului alpiniste moarte în Bucegi

Noi încercări de recuperare a trupului alpiniste moarte în Bucegi

Trupul alpinistei care a murit în timp ce escalada Munții Bucegi încă nu a putut fi recuperat, însă ar putea fi coborât astăzi de salvamontişti.

Noi încercări de recuperare a trupului alpiniste moarte în Bucegi
Sursa foto: Silvia Murgescu/Facebook
de Ovidiu Stan    |    20 Ian 2022   •   10:25

Condițiile meteorologice extreme din ultimele zile le-a făcut misiunea salvamontiștilor imposibilă, astfel că nici până în acest moment trupul neînsuflețit al alpinistei nu a fost recuperat.

Aceștia au anunțat că prognoza meteo favorabilă de astăzi le oferă o fereastră în care va fi posibilă o nouă operațiune de extragere.

"La acest moment are loc o şedinţă de lucru al salvamontiştilor din Buşteni, care încearcă să stabilească dacă au toate condiţiile pentru a reuşi să extragă trupul alpinistei care şi-a pierdut viaţa, în urmă cu o săptămână.

La acest moment nu se ştie cu certitudine dacă acest lucru va fi posibil, pentru că vorbim de mai mulţi factori care trebuiesc luaţi în calcul. Este stabilit că au la dispoziţie un elicopter pentru a face acest lucru. Trupul neînsufleţit al alpinistei ar trebui extras din acel hău şi adus la baza muntelului, unde unde să poată fi preluat. Aceasă fereasă este doar astăzi, pentru că vremea se va schimba şi vântul va bate iar cu putere", a transmis Ovidiu Stan, reporter Antena 3.

Silvia, o alpinistă de 38 de ani, a murit pe 13 ianuarie, în Munții Bucegi, pe Albișoara Gemenelor, chiar de ziua ei, în timpul parcurgerii unui traseu prin care și-a propus să marcheze aniversarea ei și a surorii sale gemene.

×
Subiecte în articol: alpinistă muntii bucegi
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close