Antena 3 Actualitate Noi înregistrări în cazul Colectiv. Ministrul Sorina Pintea, victimelor tragediei: „Mi-au reproșat și Bănicioiu, și Arafat că am dat documente la instanță!”

Noi înregistrări în cazul Colectiv. Ministrul Sorina Pintea, victimelor tragediei: „Mi-au reproșat și Bănicioiu, și Arafat că am dat documente la instanță!”

27 Oct 2019   •   15:00
Noi înregistrări în cazul Colectiv. Ministrul Sorina Pintea, victimelor tragediei: „Mi-au reproșat și Bănicioiu, și Arafat că am dat documente la instanță!”

Libertatea publică azi o discuție pe care reprezentanții victimelor de la Colectiv au avut-o cu ministrul Sănătății, în care acesta se plânge în fața lor că a fost mustrată de fostul ministru Nicolae Bănicioiu și de secretarul de stat Raed Arafat că a furnizat magistraților documente despre transportul în străinătate al răniților de la Colectiv fără să-i anunțe. 

Întrebată de Libertatea, ministrul Sorina Pintea a negat că a spus așa ceva, fără să știe că discuția a fost înregistrată. Și Raed Arafat a negat că i-ar fi reproșat așa ceva.

Pe 4 octombrie 2019, în sediul Ministerului Sănătății, câțiva reprezentanți ai victimelor de la clubul Colectiv au discutat cu Sorina Pintea despre problemele pe care le întâmpină răniții și despre întârzierea cu care noua anchetă a Parchetului înaintează, „pentru că nici acum nu au ajuns la procurori documentele în care se vede că nu s-au consemnat evenimentele din timpul zborurilor”.

E vorba despre problemele avute la transportul victimelor la spitalele din străinătate, la lipsa evidențierii infecțiilor nosocomiale și la alte lucruri despre care victimele spun că lipsesc din acte.

Sorina Pintea le-a replicat: ”Vă rog eu frumos să nu-mi mai spuneți de documente că și așa mi-a reproșat și Bănicioiu și Arafat că am dat documente la instanță fără să-i anunț!”

Cei din grupul Colectiv înregistrau discuția ca să o ofere și colegilor lor care nu au fost prezenți. Când au auzit fraza cu Bănicioiu și Arafat, au considerat-o de interes public și au depus înregistrarea la Parchet.

Citește continuarea pe Libertatea.

×
Subiecte în articol: colectiv

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close