Antena 3 CNN Actualitate Noi marcaje pe certificatul COVID în România. Cine trebuie să genereze un nou document digital

Noi marcaje pe certificatul COVID în România. Cine trebuie să genereze un nou document digital

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a adaptat sistemul informatic de eliberare a certificatelor digitale COVID la noile norme europene de codificare, care permit noi marcaje, inclusiv pentru doza booster.

Noi marcaje pe certificatul COVID în România. Cine trebuie să genereze un nou document digital
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    27 Dec 2021   •   16:37

Noul cadru de reglementare european stabilește diferenţierea între certificatele de vaccinare care atestă administrarea primelor două doze şi certificatele de vaccinare emise în urma unei doze de rapel (booster).

Conform noilor specificaţii, certificatele de vaccinare se marcheză astfel: 3/3 pentru o doză de rapel în urma unei serii primare de vaccinare de 2 doze și 2/1 pentru o doză de rapel în urma unei vaccinări cu doză unică.

„Recomandăm persoanelor vaccinate cu Johnson&Johnson şi care au făcut doza de rapel (booster) să îşi genereze un nou certificat digital UE privind COVID pe platforma https://certificat-covid.gov.ro. Pe noul certificat, la secţiunea ‘Numărul dintr-o serie de vaccinări/doze şi numărul total de doze din serie’ va apărea 2/1”, transmite STS printr-un comunicat de presă.
 

×
Parteneri
Horoscop rune 3-9 aprilie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close