Antena 3 CNN Actualitate Noile măsuri restrictive care se pregătesc. Florin Cîțu și Raed Arafat discută la Palatul Victoria

Noile măsuri restrictive care se pregătesc. Florin Cîțu și Raed Arafat discută la Palatul Victoria

Premierul demis Florin Cîțu lucrează în aceste momente la Palatul Victoria împreună cu șeful DSU Raed Arafat la planul de măsuri restrictive cerut de Președinte. Cei doi vor merge cu documentul în ședința convocată de Klaus Iohannis astăzi, la ora 17:30.

Noile măsuri restrictive care se pregătesc. Florin Cîțu și Raed Arafat discută la Palatul Victoria
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    20 Oct 2021   •   12:39

Potrivit surselor guvernamentale, măsurile restrictive care vor fi propuse președintelui Klaus Iohannis sunt introducerea certificatului verde la locul de muncă, închiderea magazinelor după o anumită oră, reducerea mobilității, interzicerea activităților care pot crea aglomerări, închiderea școlilor și trecerea în online, carantina generală sau zonală, interzicerea circulației între localități.

Discuțiile vin în contextul în care președintele a recunoscut ieri, în ziua în care a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei, că valul patru al pandemiei a fost pregătit deficitar.

„Pregătirea acestui val, pe fondul unei campanii de vaccinare care s-a mișcat mult prea lent, a fost deficitară. Cauzele sunt multiple, dar și dacă vedem cine și ce a greșit, acum ceea ce mai contează este să reușim să depășim această mare cumpănă. 

Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților și cifrele de astăzi confirmă că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum. Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor.”, a transmis Klaus Iohannis.

Ieri, 19 octombrie, au fost înregistrate 18.863 noi cazuri de coronavirus și 574 de decese. Astăzi, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 17.158 cazuri noi COVID și 423 de decese.

Grupul de Comunicare Strategică a schimbat, începând de miercuri, strategia, anunțând noile cazuri mai devreme, urmând să detalieze informațiile în buletinul de la ora 13.00.


 

×

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Antony Blinken și Nicolae Ciucă, împreună la Ateneul Român

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close