Antena 3 CNN Actualitate Noi negocieri la Ministerul Sănătăţii. Medicii de familie susţin că veniturile le sunt reduse cu 40%

Noi negocieri la Ministerul Sănătăţii. Medicii de familie susţin că veniturile le sunt reduse cu 40%

Noi negocieri la Ministerul Sănătăţii. Medicii de familie susţin că veniturile le sunt reduse cu 40%
Sursa foto: medici
06 Apr 2010   •   08:20

Sute de mii de pacienţi aşteaptă deblocarea situaţiei de la nivelul medicilor de familie, care, de câteva zile, nu mai elibeareză reţete gratuite şi compensate. Este şi început de lună şi de trimestru şi mulţi bolnavi nu îşi mai pot continua tratamentul, în mod normal. Medicii de familie şi reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate discută din nou marţi, la aceeaşi masă cu ministrul Sănătăţii. Medicii se plâng că primesc mai puţin decât anul trecut şi refuză să semneze contractul cu CNAS.

Medicii susţin că prin noul contract încheiat cu CNSAS, veniturile cabinetelor ar scădea cu aproximativ 40%. Ultima zi a contractului pe 2009 a expirat pe 31 martie anul acesta, iar medicii nu au fost informaţi despre conţinutul noului document.

Medicii sunt contrazişi însă de reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate, care susţin că veniturile lor vor fi chiar mai mari, potrivit noului contract. Ultima întîlnire dintre medici şi reprezentanţii Casei, mediată de ministrul Cseke Attila s-a încheiat fără niciun rezultat.

Premierul Emil Boc nu a vrut să se implice în disputa dintre medici şi ministerul Sănătăţii.

?Ministerul Sănătăţii va negocia atât cât va fi necesar. Contractul-cadru a fost aprobat în Guvern şi urmează să se implementeze. Sper să se găsească înţelegere pentru că nu este firesc ca oamenii să sufere din cauza negocierilor sau a birocraţiei. Din punctul nostru de vedere noi am adoptat contractul-cadru în Guvern, înainte de 1 aprilie, iar detalii pot da cei de la Ministerul Sănătăţii? a spus premierul.

Până când medicii de familie şi CNSAS nu vor ajunge la o înţelegere, bolnavii nu vor beneficia de reţete compensate sau gratuite, bilete de trimitere sau concedii medicale.

Antena 3

×
Subiecte în articol: medici de familie pacienti negocieri CNAS
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close