Antena 3 CNN Actualitate Tânărul din Craiova, simpatizant ISIS, este adus la audieri la DIICOT Bucureşti

Tânărul din Craiova, simpatizant ISIS, este adus la audieri la DIICOT Bucureşti

Tânărul din Craiova, simpatizant ISIS, este adus la audieri la DIICOT Bucureşti
Sursa foto: Foto: Twitter
08 Dec 2016   •   14:31

Update: Tânărul din Craiova, simpatizant ISIS, este adus la audieri la DIICOT Bucureşti. Adolescentul de 18 ani se afla sub control judiciar şi se pare că a recidivat. El a postat din nou mesaje de propagandă pe reţelele de socializare. Totodată, anchetatorii au ridicat mai multe probe din casă, printre care laptopuri, dar şi alte obiecte.

Ştire iniţială: Noi percheziţii în casa tânărului din Craiova, cunoscut pentru propaganda ISIS. Adolescentul de 18 ani a recidivat şi şi-a arătat din nou susţinerea pentru Statul Islamic.

Băiatul s-a izolat de familie, promovând mesaje de ameninţare. Procurorii au descins în casa sa, iar tânărul urmează să fie adus din nou la audieri, în Bucureşti.

Anul trecut, adolescentul a fost reţinut pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT. El şi-a arătat atunci disponibilitatea de a lupta în zonele controlate de ISIS sau de a deveni martir al Statului Islamic prin sacrificiul său în state din Europa, el studiind în acest sens modalitatea în care se poate confecţiona artizanal o bombă sau se pot achiziţiona arme de tip AK.

Surse judiciare au declarat că tânărul chiar ar fi contactat oameni din Siria şi s-a oferit să-i cazeze la el acasă. 

 

×
Subiecte în articol: DIICOT adolescent perchezitii
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close