Antena 3 Actualitate Noi probleme la metroul din Drumul Taberei. Antena 3 a obţinut documentul. Surse: ISU ar refuza să semneze recepţia magistralei

Noi probleme la metroul din Drumul Taberei. Antena 3 a obţinut documentul. Surse: ISU ar refuza să semneze recepţia magistralei

de Milena Niță    |    10 Sep 2020   •   12:05
Noi probleme la metroul din Drumul Taberei. Antena 3 a obţinut documentul. Surse: ISU ar refuza să semneze recepţia magistralei
Sursa foto: Hepta

Deschiderea staţiilor de metrou din Drumul Taberei este pusă în continuare sub semnul întrebării, deşi iniţial lucrarea trebuia să fie gata încă din anul 2015.

În prezent, potrivit unor surse citate de Antena 3, există riscul ca Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) să refuze să semneze recepţia magistralei Drumul Taberei din cauza problemelor identificate acolo.

Antena 3 a obţinut un raport cu zece pagini de erori întocmit de o comisie tehnică, iar reprezentanţii Metrorex spun însă că documentul, deşi a fost emis miercuri, este acum de domeniul trecutului şi nimic nu va sta în calea punerii în circulaţie a trenurilor din subteran.

Probele cu trenurile, interzise

Cu toate acestea, de astăzi sunt interzise probele cu trenurile, iar până vineri se vor face verificări pentru a remedia problemele existente în tunel sau în staţii.

Informaţia vine la doar o zi, după ce s-a anunţat că magistrala de metrou M5 Drumul Taberei ar putea fi inaugurată cel târziu săptămâna viitoare.

Lucrările la magistrala M5 de metrou pe ruta Eroilor - Drumul Taberei au început în 2011. Linia 5 de metrou va avea o lungime totală de 6,7 kilometri, zece staţii şi un depou, situat la staţia Valea Ialomiţei.

Metroul din Drumul Taberei trebuia să fie gata în 2015

Lucrările la magistrala 5 de metrou au început în 2011 și aveau termen inițial de finalizare 2015, iar ultimul termen înaintat de autorități a fost iunie 2020.

Magistrala de metrou Drumul Taberei are o capacitate maximă 100.000 de călători pe oră în ambele sensuri. Stațiile sunt dispuse la o distanță de aproximativ 600 de metri, spre deosebire de rețeaua veche, la care distanța dintre stații măsoară peste un kilometru.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, are aproape şapte kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2). 

 

 

×
Subiecte în articol: metrou Drumul Taberei

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close