Antena 3 CNN Actualitate Noile restricții pregătite de Guvern după ce România a ajuns la aproape 10.000 de cazuri de COVID-19

Noile restricții pregătite de Guvern după ce România a ajuns la aproape 10.000 de cazuri de COVID-19

Președintele Klaus Iohannis participă joi seară la ședința de Guvern care va începe la ora 19.00, ședință în care Executivul pregătește noi restricții. Potrivit surselor Antena 3, se ia în calcul restricționarea circulației pe timp de noapte și introducerea obligativității portului măștii peste tot, indiferent de numărul de infectări.

Noile restricții pregătite de Guvern după ce România a ajuns la aproape 10.000 de cazuri de COVID-19
de Dan Gabor    |    05 Noi 2020   •   18:25

Participarea președintelui la ședința de Guvern vine în cea mai neagră zi înregistrată de România de la începutul pandemiei. Astăzi ne-am apropiat de pragul de 10.000 de cazuri de coronavirus în 24 de ore. Paturile disponibile de la ATI sunt din ce în ce mai puține și nici nu se știe cu certitudine câte mai sunt libere sau dacă mai există paturi libere. Pe măsură ce criza se adâncește, specialiștii avertizează că sistemul sanitar intră în curând în colaps.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, spune inclusiv că vom rămâne fără tratament și că în scurt timp vom ajunge la 25.000 de cazuri pe zi. Între timp, tot mai multe localități intră în carantină - autoritățile locale nu mai așteaptă deciziile Guvernului. În județul Timiș este haos din această cauză, iar în Zalău măsura s-a luat cu întârziere, după ce s-a ajuns la o rată de infectare de 9 cazuri la 1.000 de locuitori.

Potrivit unor surse, Executivul analizează posibilitatea introducerii carantinei pe timp de noapte în funcție de pragul de infectări, iar masca ar putea deveni obligatorie peste tot, indiferent de numărul infectărilor.

Mai multe detalii, de la reporterul Antena 3 Alina Sorocean:

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close