"Noi suntem gata să asigurăm ajutorul necesar pentru dezvoltarea conductelor petrolifere din România". Declaraţiile lui Biden şi Ponta după întâlnirea de la Palatul Victoria

de O.P.    |    21 Mai 2014   •   13:28
"Noi suntem gata să asigurăm ajutorul necesar pentru dezvoltarea conductelor petrolifere din România". Declaraţiile lui Biden şi Ponta după întâlnirea de la Palatul Victoria
DECLARAŢIILE LUI BIDEN

"Apreciez dedicarea pe care o arătaţi faţă de prietenia româno-americană".

"Am vorbit despre colaborarea între SUA şi România. SUA se dedică cu multă încredere relaţiei dintre cele două ţări. Securitatea naţională şi cea a energiei sunt inseparabile în această parte a lumii. Consider că piaţa de energie europeană trebuie să fie sigură, diversă şi interconectată".

"Noi suntem gata să asigurăm ajutorul necesar pentru dezvoltarea conductelor petrolifere din România".

DECLARATIILE LUI PONTA"România este un partener de încredere, care se dezvoltă şi îşi îndeplineşte promisiunile. România trebuie şi poate fi un exemplu de succes în această regiune", a spus Victor Ponta în încheiere.

"
Creşterea economiei ne oferă garanţia că putem fi puternici şi putem avea o dezvoltare ulterioară a relaţiilor economice".

"Suntem onoraţi de vizita VP-ului Biden. Însă vizita sa marchează parteneriatul strategic dintre România şi SUA, şi vine într-un moment foarte important", a declarat Victor Ponta.

"Securitatea nu poate fi obţinută niciodată gratis. Guvernul va continua să aloce bani pentru Apărare, astfel până în 2016 vom aloca pentru Apărare 2% din PIB", a continuat premierul Ponta.


UPDATE:
 Joe Biden a ajuns la Palatul Victoria, unde a fost întâmpinat de premierul Victor Ponta.DECLARAŢIILE LUI BIDEN • Mulţumesc pentru angajamentul pentru parteneriatul transatlantic. De fiecare dată sunt uimit de progresul pe care l-aţi realizat. Într-o singură generaţie, ţara s-a ridicat de la tiranie ca să se alăture puterilor libere şi celei mai puternice alianţe, NATO.
 • Vom deschide situl de amplasare a sistemului antirachetă de la Deveselu. Încurajăm România să continue eforturile de ridicare a bugetului apărării la 2% din PIB.
   
 • Preşedintele SUA apreciază alianţa cu România. Unul dintre motivele principale ale venirii mele a fost ca de pe pământul românesc să spun că vom onora articolul 5 din tratatul NATO, este o obligaţie sacră. Niciun aliat NATO nu este singur, noi ne protejăm unii pe alţii.
   
 • Agresiunea din Crimeea ne aminteşte de ce avem nevoie de NATO şi de ce România face parte din NATO.
   
 • Alegerile din Ucraina sunt o posibilitate ca ei să decidă viitorul lor. Toate ţările trebuie să folosească influenţa lor ca să creeze un mediu pozitiv astfel încât ucrainenii să poată vota liber. Dacă Rusia subminează alegerile din Ucraina trebuie să aplicăm sancţiuni mai puternice Rusiei.
   
 • În România e în joc mai mult decât securitatea fizică, e o şansă de viaţă în libertate, prosperitate şi demnitate.
   
 • Eu şi preşedintele SUA apreciem eforturile dvs pentru a consolida şi proteja statul de drept în România.
   
 • Alianţa noastră este puternică şi datorită dumneavoastră. Viitorul este al nostru.Dumnezeu să binecuvânteze România, America şi să protejeze trupele noastre!
   

 • DECLARAŢIILE LUI BĂSESCU • Am discutat principalele subiecte de pe agenda bilaterală şi de pe agenda regională. Afirm că după intrarea României în NATO şi UE parteneriatul strategic pentru secolul XXI cu SUA este pentru noi a treia realizare politică de după Revoluţie.
   
 • Am discutat despre nevoia ca în România să consolidăm statul de drept. Statul de drept ca o premisă a avansului în realizarea la parametri maximi a parteneriatului cu SUA.
   
 • Am mulţumit vicepreşedintelui Biden pentru reacţia imediată pe care au avut-o SUA la momentul declanşării conflictului din Ucraina prin suplimentarea forţelor care să fie gata să participe la orice fel de misiune, mai ales la cea de descurajare a apetitului Rusiei de a redeveni Uniunea Sovietică. SUA îşi respectă cuvântul.
   
 • Am discutat despre vulnerabilităţile la Marea Neagră. A fost analizată dependenţa energetică exagerată de gazele din Rusia.
   

 • UPDATE
  : ”Nu ne-am mai văzut de mult”, i-a spus în engleză preşedintele Traian Băsescu vicepreşedintelui Statelor Unite, iar Joe Biden a răspuns: ”Mă bucur să vă văd”.

  UPDATE: 
  Joe Biden discută acum cu Traian Băsescu, după ce a fost primit în urmă cu puţin timp la Palatul Cotroceni.

  UPDATE: Joe Biden a ajuns la Cotroceni cu o întârziere de un sfert de oră faţă de ora programată. Şeful statului l-a întâmpinat pe Biden la intrarea în palat, în Holul de onoare.Traian Băsescu şi Joe Biden au dat mâna în faţa jurnaliştilor şi au făcut fotografia oficială.

  Zi importantă pentru România astăzi. Vicepreşedintele american Joe Biden are programate astăzi mai multe întâlniri cu oficialităţile române. În doar câteva ore, Joe Biden se va întîlni la palatul Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu.  La finalul discuţiilor, cei doi vor susţine o conferinţă de presă comună. Vicepreşedintele american se va întîlni apoi cu premierul Victor Ponta, la Palatul Victoria, unde va discuta despre implicarea României în războiul antiterorist, dar şi despre situaţia din Ucraina.  După întâlnirea cu premierul, Joe Biden se va întoarce la Palatul Cotroceni, unde va susţine o conferinţă de presă. Vizita vicepreşedintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, este cel mai important eveniment de la sosirea premierului chinez în ţara noastră, în urmă cu câteva luni.

  Joe Biden a ajuns ieri dup-amiază în Bucureşti iar prima oprire a vicepreşedintelui american a fost pe Baza 90 Otopeni, unde a ţinut un discurs în faţa militarilor români şi americani.

  Joe Biden va pleca astăzi din România.

  Parteneri
  x close