Antena 3 CNN Actualitate Noi vouchere de 1.000 de lei, special pentru porcul de Crăciun | Categoria de români care le poate accesa

Noi vouchere de 1.000 de lei, special pentru porcul de Crăciun | Categoria de români care le poate accesa

Guvernul României vine în sprijinul românilor cu o nouă categorie de vouchere special create pentru a face faţă Sărbătorilor de Crăciun.

Noi vouchere de 1.000 de lei, special pentru porcul de Crăciun | Categoria de români care le poate accesa
Sursa foto: Gettyimages
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Noi 2023   •   06:00

Noile vouchere vor avea o valabilitate de cinci ani şi vor fi emise de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), ca o completare la Legea porcului.

Beneficiarii vor fi micii crescători de porci înregistrați în Registrul Agricol care doresc să renunțe la creșterea porcilor din cauza restricțiilor impuse de pesta porcină și care se află în proximitatea unor ferme comerciale de creștere a porcilor pe o rază de 10 km. 

Propunerea se află în stadiul de inițiativă legislativă, depusă în Parlament de către Florian-Emil Dumitru, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, notează Agrointel.

În acest context, potrivit inițiatorilor, voucherele vor avea o valoare de 200 de euro (aproximativ 1.000 de lei) pe care ANSVSA îi va tranzacționa de Crăciun la ferma comercială pentru pastrarea tradiției în preajma Sărbătorilor de Crăciun.

 

×
Subiecte în articol: vouchere porc de Crăciun Legea porcului
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close