Antena 3 CNN Actualitate Noile măsuri sociale și economice aprobate de Guvern: 700 de lei pentru pensionari, amânarea ratelor și bani mai mulți pentru bugetari

Noile măsuri sociale și economice aprobate de Guvern: 700 de lei pentru pensionari, amânarea ratelor și bani mai mulți pentru bugetari

Coaliția de guvernare a decis luni lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice de „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro.

Noile măsuri sociale și economice aprobate de Guvern: 700 de lei pentru pensionari, amânarea ratelor și bani mai mulți pentru bugetari
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Gabriel Dano    |    23 Mai 2022   •   21:49

 Între măsurile anunțate se numără amânarea pentru 9 luni a tratelor la bănci și un sprijin unic de 700 de lei pentru pensionarii cu pensii mici.

1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.
3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie, anunță Guvernul.

Astfel, vor fi diminuate cheltuielile bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială. Vor fi suspendate angajările la stat începând cu 1 iulie. Un alt angajament ține de creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.

Un alt angajament este accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.

Sintetizând este vorba despre:

-diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10 %, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială;
-suspendarea angajărilor la stat;
-creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;
-accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.
 

×
Subiecte în articol: măsuri sociale guvern rate pensionari
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close