x close

Nori de poluare peste oraşul Moldova Nouă: Oamenii, prizonieri în propriile case

de D.D.    |    07 Noi 2011   •   12:36
Nori de poluare peste oraşul Moldova Nouă: Oamenii, prizonieri în propriile case 407 Foto: tropical-rainforest-animals.com

De aproape o săptămână, mare parte din oraşul Moldova Nouă din judeţul Caraş Severin este acoperit cu nori de nisip fin provenit de pe iazul tehnic de decantare de la Tăuşani. Localnicii sunt obişnuiţi cu poluarea cu praf, dar spun că aşa puternică cum este acum nu a fost niciodată.

Societatea Moldomin din Moldova Nouă este închisă de peste cinci ani. Odată cu disponibilizarea angajaţilor a fost oprită şi staţia de pompare, care asigura umplerea cu apă a lacului. Aşa că orice adiere de vânt ridică nori de nisip tehnologic fin, care poluează întreaga zonă.

Fiindcă autorităţile locale nu fac absolut nimic de atâta timp, locuitorii din Moldova Nouă au început să strângă semnături şi vor merge personal la Bucureşti la Ministerul Mediului şi la Preşedinţie.

Oamenii spun că  nu mai ştiu ce să facă cu nisipul care le-a transformat viaţa într-un iad: le îmbolnăveşte copiii şi îi obligă să stea prizonieri în propriile case. Norii de praf ajung chiar şi peste Dunăre, în Serbia.
Citeşte mai multe despre:

poluare Dunare praf
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati