Antena 3 CNN Actualitate Norul de cenuşă ajunge vineri noapte în nord-vestul României (VIDEO)

Norul de cenuşă ajunge vineri noapte în nord-vestul României (VIDEO)

Norul de cenuşă ajunge vineri noapte în nord-vestul României (VIDEO)
Sursa foto: nor
16 Apr 2010   •   12:54

Norul de cenuşă care a provocat haos în Europa se apropie de nord-vestul României, unde va ajunge la ora 3 dimineaţă, avertizează meteorologii. În Romania, 44 de curse aeriene sunt anulate, dintre care mai mult de jumătate numai pe aeroporturile din Capitală Henri Coandă şi Aurel Vlaicu.

Potrivit meteorologilor, doar regiunea de nord-vest a României ar putea fi afectată. Norul de cenuşă va ajunge deasupra ţării noastre în a doua jumătate a nopţii următoare.

Specialiştii susţin că românii nu au motive de îngrijorare, pentru că norul se află la înălţimi foarte mari şi nu există pericolul ca cenuşa să se depună. Concentraţia norului de cenuşă este din ce în ce mai slabă, au adăugat meteorologii. Aceştia urmează să realizeze, în următoarele ore, o serie de calcule pentru a aprecia cu exactitate care este traiectoria norului de cenuşă.

La nivel mondial, peste 6.000 de curse aeriene au fost anulate, iar şapte ţări europene au suspendat în totalitate cursele aeriene din cauza norului de cenuşă.

Şi traficul aerian din România a fost afectat. 40 de curse aeriene sunt anulate vineri de pe aeroporturile Otopeni şi Băneasa din cauza norului vulcanic. Probleme sunt şi pe aeroporturile din ţară. Şase curse au fost anulate la Timişoara, Cluj-Napoca şi Sibiu.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: nor de cenusa România vulcan
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close