Antena 3 CNN Actualitate Notarii şi executorii judecătoreşti, în pragul falimentului din cauza crizei financiare

Notarii şi executorii judecătoreşti, în pragul falimentului din cauza crizei financiare

Notarii şi executorii judecătoreşti, în pragul falimentului din cauza crizei financiare
Sursa foto: notar public
13 Ian 2009   •   19:09

Notarii şi executorii judecătoreşti au început să simtă intens efectele crizei financiare. Tranzacţiile imobiliare au scăzut drastic, iar bunurile scoase la licitaţie în urma executărilor silite nu mai prezintă interes, în ciuda preţurilor mai mici.
Executorii judecătoreşti atrag atenţia că, pe fondul creşterii numărului de datornici, numărul de dosare de la instanţe va creşte, ceea ce înseamnă că şi timpul de recuperare a bunurilor va fi mai mare.
Preţurile bunurilor deţinute de cei executaţi silit prin sentinţă judecătorească au scăzut, chiar şi la jumătate. În aceste condiţii, notarii au şi ei de suferit. Singura lor speranţă este acum ca băncile să relaxeze creditele imobiliare. Această măsură ar putea scoate din impas şi potenţialii cumpărători de terenuri sau imobile. Notarii spun însă că abia pe la jumătatea anului se va putea simţi cu adevarat criza.
Multi dintre notari ar putea să fie nevoiţi să îşi închidă cabinetele în următoarea perioadă dacă nu se vor modifica normele de creditare.
Antena 3

×
Subiecte în articol: executor judecatoresc
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close