Antena 3 CNN Actualitate Notele se dau pe ochi frumoşi în şcolile din România. Ministerul Educaţiei: Un elev de nota 10 în clasă primeşte cel mult nota 8 la examene

Notele se dau pe ochi frumoşi în şcolile din România. Ministerul Educaţiei: Un elev de nota 10 în clasă primeşte cel mult nota 8 la examene

Notele se dau pe ochi frumoşi în şcolile din România. Ministerul Educaţiei: Un elev de nota 10 în clasă primeşte cel mult nota 8 la examene
de S.T.    |    12 Dec 2013   •   09:51

Notele se dau pe ochi frumoşi în şcolile din România şi foarte mulţi elevi îi cuceresc cu...privirea pe dascăli. Cel puţin aşa reiese din socotelile Ministerului Educaţiei.

Oficialii au făcut o analiză care arată că un elev de nota 10 la şcoală, primeşte cel mult nota 8 la Evaluarea naţională scrisă.

Aşa că acum inspectorii şcolari se gândesc să renunţe de tot la note, cel puţin la educaţie fizică, desen, muzică sau religie. Aici elevii vor fi altfel notaţi: cu insuficient, satisfăcător, bine sau foarte bine.

Cele mai multe cataloage ireale sunt în judeţele Caraş-Severin, Hunedoara, Olt şi Timiş. Aici sunt diferenţe de aproape 3 puncte între notele de la clasă şi cele de la examenele naţionale. În schimb, în judeţele Gorj, Brăila şi în Bucureşti elevii primesc note apropiate de valoarea pregătirii lor. Practic, la nivel naţional, un 10 înseamnă, în fapt, 8,50 - 9.

Evaluările incorecte nu doar că-i aduc pe elevi nepregătiţi la examene, dar nu-i învaţă să preţuiască un calificativ.

Până se va schimba sistemul de notare, Ministerul Educaţiei a decis să schimbe rapid felul în care elevii vor fi admişi la liceu. Notele din timpul claselor 5-8 nu vor mai conta în proporţie de 50% din media finală, ci doar un sfert.

Restul, de 75%, va fi dat de Evaluarea Naţională.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close