Antena 3 CNN Actualitate Nou examen de certificare lingvistică recunoscut internaţional, adus în România de Centrul pentru Inovaţii, Teste şi Evaluări şi Fundaţia Dan Voiculescu

Nou examen de certificare lingvistică recunoscut internaţional, adus în România de Centrul pentru Inovaţii, Teste şi Evaluări şi Fundaţia Dan Voiculescu

Nou examen de certificare lingvistică recunoscut internaţional, adus în România de Centrul pentru Inovaţii, Teste şi Evaluări şi Fundaţia Dan Voiculescu
22 Noi 2013   •   09:57

De astăzi, studenţii şi elevii îşi pot confirma mai uşor şi mai repede cunoştinţele în limba lui Shakespeare, cu ajutorul unui nou tip de examen de certificare lingvistică. Acesta se bazează pe metoda prestigioasei Universităţi din Michigan, Statele Unite şi este adus în România prin intermediul Centrului pentru Inovaţii, Teste şi Evaluări, în parteneriat cu Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Noua metodă de certificare a cunoştinţelor de limba engleză pune accent pe calităţile fiecărei persoane, scris şi vorbit, spre deosebire de modelul clasic pe care se bazează Cambridge.

Centrul pentru Inovaţii, Teste şi Evaluări şi Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României au venit în ajutorul tinerilor dornici de a-şi prezenta cunoştinţele acumulate de-a lungul timpului în limba  engleză  într-un mod cât mai creativ şi inteligent. Au prezentat în premieră examenul de certificare al Universităţii Michigan.

Examenul  este recunoscut la nivel internaţional şi este necesar înscrierii în orice formă de învăţământ superior internaţional. În România este acreditat de Ministerul Educaţiei şi poate fi echivalat cu proba C la bacalaureat de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională  studiată în liceu.

Fundaţia Dan Voiculescu şi Centrul CITE vor organiza workshopuri gratuite care îi vor ajuta pe cei care vor să susţină acest examen. Mai multe detalii aflaţi  pe www.fundatiadanvoiculescu.ro.

×
Subiecte în articol: Fundatia Dan Voiculescu limba englezã
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close