Antena 3 CNN Actualitate Nou scandal în Gornet! Fiul viceprimarului a încălcat carantina și a plecat la Costinești: ”Luna aceasta a împlinit 18 ani și ar fi vrut să se simtă bine cu prietenii lui”

Nou scandal în Gornet! Fiul viceprimarului a încălcat carantina și a plecat la Costinești: ”Luna aceasta a împlinit 18 ani și ar fi vrut să se simtă bine cu prietenii lui”

Este scandal în localitatea prahoveană Gornet, care este în carantină încă de miercuri din cauza exploziei numărului de cazuri de Covid-19. Fiul viceprimarului din localitate s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, acuzat că ar fi plecat din carantină pe litoral, în stațiunea Costinești.

Nou scandal în Gornet! Fiul viceprimarului a încălcat carantina și a plecat la Costinești: ”Luna aceasta a împlinit 18 ani și ar fi vrut să se simtă bine cu prietenii lui”
Sursa foto: Antena3
de Cristina Tudorache    |    27 Iul 2020   •   17:00

În replică, primarul din Gornet spune că băiatul viceprimarului era deja la mare când localitatea a intrat în carantină și că totul este o luptă politică murdară. 

”Când implicăm politica în familie este foarte urât. Copilul lui este plecat dinainte de a se da ordinul de carantinare. Gândiți-vă că acel copil, luna aceasta, a făcut 18 ani și ce părere o să aibă el de viitorul nostru de atitudinea pe care o avem noi ca oameni maturi  față de un copil de 18 ani?! Și el ar fi vrut să se simtă bine cu prietenii lui. Nu știu dacă e la mare sau nu. Eu știu că e la mare.”, a declarat pentru Antena3, Niculae Negoițescu, primarul comunei Gornet.

Nou scandal în Gornet. Fiul vicelui a încălcat carantina și a plecat la Costinești: ”Luna aceasta a împlinit 18 ani și ar fi vrut să se simtă bine cu prietenii lui”

Dosar penal pentru băiatul viceprimarului care a plecat din carantină direct la Costinești

Procurorii din Prahova au deschis dosar penal şi fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor după ce băiatul vicelui din satul prahovean Gornet, aflat în carantină, a plecat din localitate în stațiunea Costinești.

„La data de 27.07.2020, în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, a  fost înregistrată  o cauză  penală  având ca obiect săvârşirea unei  infracţiuni de  zădărnicirea combaterii bolilor. La data de 25.07.2020, lucrători   din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.8 Bălţeşti s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană din satul Gornet, judeţul Prahova, localitate ce se află în carantină zonală, s-a deplasat, în cursul zilei de 25.07.2020, pe raza staţiunii Costineşti, judeţul Constanţa, încălcând măsura impusă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului gripal COVID -19”, informează un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte.

Război total între Arafat și localnicii din Gornet. Daune uriașe cerute în instanță de localitatea ce a intrat în carantină

Locuitorii comunei prahovene Gornet cer daune de jumătate de milion de euro și anularea ordinului semnat de Raed Arafat.

Potrivit unui comunicat emis, sâmbătă, de avocatul Bogdan Dumitru, care reprezintă Primăria Gornet, şefului DSU, Raed Arafat i se solicită să declanşeze în regim de urgenţă evaluarea cazurilor de COVID-19 din comună pentru a se stabili cu exactitate dacă la momentul emiterii ordinului de carantinare exista procentul persoanelor infectate peste pragul stabilit de INSP.

Potrivit documentelor puse la dispoziţia presei de către avocat, locuitorii din Gornet cer daune de 500.000 de euro, echivalent în lei, în condiţiile în care peste 450 de persoane au rămas fără locuri de muncă pentru că nu au mai fost primite de către angajatori din alte localităţi, iar cetăţenii comunei nu sunt primiţi în magazine, farmacii şi alte locuri publice din comunele limitrofe, fiind total izolaţi şi chiar "apostrofaţi".

×
Subiecte în articol: gornet carantină Costinesti
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close