Antena 3 CNN Actualitate Un nou spital modular urmează să fie construit în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria

Un nou spital modular urmează să fie construit în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria

Un nou spital modular va fi construit în curtea Spitalului Județean de Urgență Alexandria. Proiectul a fost inițiat de Consiliul Județean Teleorman în colaborare cu conducerea spitalului. Proiectul presupune o capacitate de 15 paturi de triaj, 6 paturi de ATI și două săli de operație.

Un nou spital modular urmează să fie construit în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria
Sursa foto: Antena 3
de Alin Tarnovschi    |    23 Noi 2021   •   11:08

Noul spital modular va avea capacitatea de 15 locuri de triaj și izolare, şase paturi de ATI complete și două săli de operație pentru suspecții de COVID.

"Vorbim despre semnarea unui contract între Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria şi Ministerul Fondurilor Europene al cărui obiect îl reprezintă consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Acest spital modular va fi amplasat pe o suprafaţă de aproape 1600 de metri pătraţi. Toate aceste anexe vor fi demolate. Au început colegii de la spital să defrişeze", a declarat Adrian Gâdea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

Costul total al proiectului se va ridica la peste 15 milioane de lei, dintre care, cea mai mare parte sunt fonduri nerambursabile.

"Este o secţie a spitalului judeţean oarecum izolată de spitalul monobloc. În momentul realizării acestui obiectiv vom putea să izolăm complet de restul spitalului pacienţii suspecţi de COVID", a precizat George Alexandru, managerul spitalului.

Specialiștii sunt încântați de noua investiție, mai ales că utilitatea spitalului modular va exista chiar și după terminarea pandemiei.

"Secţia va fi extrem de versatilă fiind organizată cu o structură chirurgicală. Va putea să deservească orice secţie a spitalului. Spitalul este gândit cu presiune negativă în saloanele destinate pacienţilor şi cu presiune pozitivă în sălile de operaţie.

Presiunea negativă înseamnă că în interiorul saloanelor este o presiune sub cea din holuri astfel încât în momentul în care deschizi uşa aerul cu potenţial de contaminare merge în sistemul de ventilaţie şi nu iese pe holuri", a explicat dr. Adrian Radu, şeful Secţiei de Chirurgie.

Durata proiectului și perioada de implementare este de 15 luni, iar termenul la care va fi finalizat este luna decembrie a anului urmator.

×
Subiecte în articol: alexandria Teleorman
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close