Antena 3 CNN Actualitate Nouă alertă ANM! Praful saharian loveşte vestul şi sud-vestul ţării

Nouă alertă ANM! Praful saharian loveşte vestul şi sud-vestul ţării

România este lovită din nou de un val de praf saharian. Meteorologii spun că în această seară, dar și mâine, vor ajunge la noi în țară mai multe mase de aer din Africa, ce vor aduce cu ele și nesuferitele particulele portocalii.

Nouă alertă ANM! Praful saharian loveşte vestul şi sud-vestul ţării
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Botez    |    22 Mai 2024   •   10:30

Praful saharian poate fi observat începând de aseară, în special în zona de vest și de sud-vest a țării. Vântul puternic a fost cel care a împins praful spre țara noastră, dinspre nordul Africii, iar din cauza ploilor, particulele s-au depus pe obiecte și mașini.

Circulația aerului va răspândi norul de praf spre nord-vestul țării dar și spre centrul și sudul României, asta pe parcursul zilei de astăzi.

Medicii pneumologi spun că particulele de praf saharian pot avea efecte negative asupra sănătății în cazul celor care au afecțiuni pulmonare sau a celor care suferă de astm. Aceste particule, așa cum se depun peste tot, se pot depune și în plămânii noștri. O metodă de protecție ar fi să ieșim cât mai puțin din casă și, dacă o facem, să ne protejăm cumva cu o mască la gură și la nas.

Dacă în urmă cu câțiva ani fenomenul era curiozitate, astăzi este deja întâlnit extrem de des și tot mai intens.

Cel mai mare val de praf saharian din ultimii 6 ani a avut loc în țara noastră în urmă cu nici o lună de zile, când jumătate din țară a fost acoperită cu un strat gros de praf portocaliu.

×
Subiecte în articol: praf saharian
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Biden și Trump au stabilit regulile primei dezbateri televizate
x close